Data publicării:

Africa de Sud îl retrage pe căpitanul echipei de cricket din cauza temerilor legate conflictul din Palestina

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com
Jucătorul de cricket evreu David Teeger, categoria sub 19 ani, a fost retras din poziția sa din cauza conflictelor pe care le-ar putea naște prezența lui în turneul ce urmează.

Jucătorul de cricket evreu David Teeger a fost destituit din funcția de căpitan al echipei Africii de Sud la Cupa Mondială pentru cei sub 19 ani, din cauza temerilor că ar putea deveni ținta unor proteste legate de războiul din Gaza.

Teeger a intrat în atenția autorităților după o serie de comentarii de pe rețelele de socializare în care susținea argumente pro-Israel, mai ales după ce a câștigat premiul "Jewish Rising Star" anul trecut.

Cricket South Africa confirmase că el va conduce echipa la turneul din această lună, însă, după ce un avocat a analizat situația, aceștia au revenit asupra problemei bazându-se pe mai multe opinii legate de securitatea locală a Africii de Sud.

Tensiunile legate de conflictul palestinian sunt la un nivel înalt în Africa de Sud, țară care a acuzat oficial Israelul de genocid la Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite. Din aceste motive există temeri în privința Cupei Mondiale, că ar putea fi perturbată și că ar putea naște „idei” teroriste.

"Ca în cazul tuturor evenimentelor de acest fel, CSA a primit actualizări privind securitatea și riscurile legate de Cupa Mondială. Am fost avertizați că se pot anticipa proteste legate de războiul din Gaza la locurile desfășurării turneului", se menționează într-un comunicat, citează jewishnews.co.uk

"De asemenea, ne-a fost indicat că acestea ar putea viza în special poziția lui David Teeger, căpitanul echipei Africii de Sud de până la 19 ani, și că există riscul de conflicte sau chiar violențe, inclusiv între grupuri de protestatari rivale.

"CSA are o datorie principală de a proteja interesele și siguranța tuturor celor implicați în Cupa Mondială și, prin urmare, trebuie să respecte sfaturile experților responsabili de securitatea participanților și a spectatorilor. În toate împrejurările, CSA a decis că David Teeger trebuie eliberat din funcția de căpitan pentru turneu. Aceasta este în cel mai bun interes al tuturor jucătorilor echipei sub 19 ani a Africii de Sud și chiar al lui David."

Teeger va rămâne în continuare în lot, iar un căpitan interimar urmează să fie desemnat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel