Află ce presupune un masterat în afară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
master
master

După studii universitare realizate în ţara, la final de facultate te gândeşti din ce în ce mai serios să urmezi un masterat în afară. Sau poate ai gustat deja din experienţă studiilor în străinătate şi ţi-ar plăcea să te întorci. Oricum ar fi, un masterat în afară ţării s-ar putea dovedi o experienţă foarte utilă. Iată ce trebuie să ştii dacă vrei să urmezi un master în străinătate!

Cerinţele de admitere la programe de masterat în străinătate pot fi diferite de la o ţară la alta şi de la o instituţie de învăţământ la alta. Ca regulă generală, însă, pregăteşte-te să ai diploma de licenţă şi foaia matricolă cu notele din anii de facultate, CV-ul, o scrisoare de intenţie, scrisori de recomandare de la profesori şi un certificat de competenţe lingvistice în limba engleză (sau în limba în care urmează să studiezi - franceză, spaniolă, etc.). Toate documentele menţionate trebuie traduse şi, atunci când sunt necesare copii, acestea trebuie legalizate.

În ceea ce priveşte alegerea masteratului potrivit atunci când îţi doreşti să studiezi în străinătate, iată câteva programe pe care le găseşti pe internet, în câteva dintre cele mai căutate domenii de studiu, cum ar fi informatică sau ştiinţele economice.

Masterat Software Engineering, Universitatea Abo Akademy, Turku, Finlanda. Masteratul propus de către Departamentul de Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Abo Akademy are o durată de 24 luni şi propune cursuri cu predare în limba engleză. Programul este creat astfel încât să ofere studenţilor săi cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a putea face faţă cerinţelor industriei software şi pentru a putea lua parte la proiecte de dezvoltare în cadrul acesteia. Locurile disponibile în cadrul acestui masterat sunt în număr de 10. În plus, se adresează candidaţilor cu studii în domeniul ingineriei şi al informaticii sau într-un domeniu înrudit. Mai multe detalii despre acest masterat găseşti în Software Engineering (Master).

Masterat Management and Investment Strategy, Universitatea Nottingham Trent, Marea Britanie. Dacă eşti interesat de studii economice, Universitatea Nottingham Trent din Marea Britanie îţi propune un masterat axat pe studiul strategiilor de management şi de investiţii. Acesta are o durată de 12 luni, o taxa de şcolarizare de 8400 lire sterline, oferind, totuşi, şi posibilitatea obţinerii unei burse de finanţare a studiilor. Acest program de masterat urmăreşte să formeze viitori manageri cu cunoştinţe solide iasupra domeniilor funcţionale ale afacerilor şi a felului în care acestea se integrează într-o organizaţie cu orientări globale. Pentru mai multe informaţii despre acest program de master găseşti în Management and Investment Strategy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel