Rafila, despre noul an școlar. ATENȚIE: Problemă mare legată de una dintre materii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de acord cu deschiderea şcolilor, însă a făcut o serie de precizări extrem de importante. 

„Există posibilitatea ca elevii din ultimele bănci să nu audă. Oricum, va fi un număr limită de elevi într-o clasă aglomerată și lucrurile se vor reglementa.

(...) Această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. Muzica, probabil, se va face fără să cântăm, cu noțiuni teoretice, probabil și audio. Cântatul este total contraindicat, e o activitate care favorizează măsură înaltă de transmitere. Să cânți cu mască nu prea e posibil”, a spus Alexandru Rafila.

Cum vor folosi elevii masca și ce se întâmplă dacă o scapă pe jos

„Ar trebui să aibă la ei o pungă sau cutiuță, care se închide bine. Pot folosi această mască, dacă sunt antrenați să o pună cum trebuie. Am înțeles că școala va avea un anumit stoc de măști pentru a remedia diferite probleme. Cred că nu ar trebui să ajungem în situația să facem ore fără mască, din cauza anumitor probleme”, a adăugat reprezentantul OMS la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel