Aerul condiţionat te bagă în spital. S-a întâmplat la Zalău. Cum să-l folosești pentru a te feri de problemele de sănătate
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 15 iul 2022, 08:24
WhatsApp
 Este sezonul folosirii aerului condiţionat, aşa încât mulţi români sunt afectaţi de bolile specifice. 

Unele dintre ele sunt virozele, semnalate mai ales în zilele caniculare. Specialiştii atrag atenţia asupra folosirii şi întreţinerii aparatelor de răcire, după cum transmite corespondentul RRA la Zalău.

Cei mai mulţi pacienţi se prezintă la cabinetele medicilor de familie cu diferite forme de bronşită şi cu alte afecţiuni respiratorii, multe fiind cauzate de utilizarea în exces a instalaţiilor de aer condiţionat, atât în maşină, cât şi la birou sau la domiciliu.

Unii pacienți au fost internați în urma problemelor rezultate de aerul condiționat

Potrivit medicilor de familie, mulţi pacienţi au prezentat forme severe de boală şi au necesitat inclusiv internarea. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj recomandă populaţiei utilizarea cu măsura a instalaţiilor de aer condiţionat, iar diferenţa de temperatură nu trebuie să fie mai mare de 5 sau 6 grade. În plus, instalaţiile de climatizare trebuie întreţinute periodic, prin igienizare şi înlocuirea, conform Rador.

VEZI ȘI: La ce trebuie să fii atent dacă vrei un apartament în care să pornești aerul condiționat mai rar spre... deloc și totuși să nu fie mare căldură

Sunt anumite apartamente în care nu este nevoie să pornești non stop aerul condiționat. 

Dacă ești în căutarea unui apartament, trebuie să fii atent și la punctele cardinale!

Poate ai auzit că trebuie să te ferești de apartamentele care au orientare spre Nord, dar află că nu este neapărat o problemă! Dacă nu îți place căldura și fugi de soare pe cât posibil, locuințele orientare către Nord îți oferă umbră.

Soarele nu-ți va bate direct în geam. Încăperile către Nord sunt mai întunecoase, lucru care este un avantaj în verile toride. În orice caz, dacă ai ferestre mari te vei bucura de suficientă lumină chiar dacă stai spre Nord. Apartamentele poziționate către Nord au avantajul de a fi mai răcoroase în zilele toride de vară.

Alegerea orientării locuinței ține de preferințe

Nu este un dezavantaj dacă alegi un apartament orientat spre Nord! Camerele orientate spre acest punct cardinal sunt iluminate cu aceeași intensitate pe tot parcursul zilei. Important este să afli spre ce punct cardinal este apartamentul orientat pentru a-l cumpăra în funcție de preferințele tale - dacă îți place soarele sau mai degrabă răcoarea.

VEZI ȘI: N-ai aer condiționat? Cum să te răcorești la fel de bine cu un ventilator / video

Dacă nu ai aer condiționat în casă, poți proiecta unul!

Ai nevoie de două sticle goale, mai multe cuburi de gheață și un ventilator. Umpleți sticlele cu cuburi de gheață, apoi legați-le de partea din spate a ventilatorului. Porniți ventilatorul și va răspândi aer rece în toată camera. Urmăriți videoclipul de mai jos pentru instrucțiuni complete:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?