Aeroport Târgu Mureş. Scenariul unui film demn de Oscar. Intervenție în forță
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O aeronavă cu 120 de pasageri la bord care a ratat aterizarea, un incendiu izbucnit imediat după impact şi un colet suspect în parcarea pentru clienţi a fost scenariul celui mai amplu exerciţiu desfăşurat pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, în noaptea de joi spre vineri, conform autorităţilor locale.

„Trimestrial vom organiza exerciţii de intervenţie pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş. (...) Am mobilizat toate forţele din municipiu, de la Ministerul Afacerilor Interne, de la Ministerul Apărării şi de la alte structuri care fac parte din Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost mobilizate 29 de mijloace tehnice de intervenţie, din toate categoriile pentru a putea interveni în orice situaţie. Au participat peste 100 de persoane şi în acelaşi timp, având mai multe victime, am alarmat şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a fi primiţi răniţii. Pe Aeroport am amenajat un punct de triere (...) şi, în funcţie de rănile pe care le-au suferit, au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Intervenţia, fiind una de amploare, am mobilizat şi echipajele ISU Sighişoara, Târnăveni şi Reghin şi au ajuns în timp', a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Declarații

Potrivit prefectului, conform planului de intervenţie realizat în comun cu conducerea aeroportului, imediat după alarmare şi declanşarea Planului Roşu, toate mijloacele care erau în locaţiile obişnuite au ajuns la locul 'accidentului' în timpii planificaţi într-o asemenea situaţie.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea, a precizat că exerciţiul de pe Aeroportul Transilvania a fost unul de cooperare cu implicarea tuturor forţelor care trebuie să gestioneze situaţiile de urgenţă de acest tip.

Directorul Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, Peti Andras, a spus că, în urmă cu doi ani, conducerea Consiliului Judeţean Mureş şi cea a unităţii aeroportuare şi-au stabilit ca obiectiv creşterea siguranţei în exploatare pe Aeroportul Târgu Mureş, pentru pasageri, notează Agerpres.

Acest exerciţiu simulează un caz real, întrucât toate procedurile de lucru sunt puse în aplicare şi fiecare moment este bine documentat, în urma unei pregătiri temeinice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel