Adriana Săftoiu, avertisment pentru PNL. "Victorie a la Pirus"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adriana Săftoiu îi avertizează pe liberali că sunt şanse mari să obţină o victorie a la Pirus. 

"Se anunță un fel de victorie a la Pirus!", a scris Adriana Săftoiu pe Facebook, după anunţurile lui Ludovic Orban privind nominalizările de premier, dar şi replicile partenerilor din USR-PLUS şi UDMR. 

Ce este victoria a la Pirus

O victorie à la Pirus este o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere. Expresia este legată de regele Pirus al Epirului, care i-a învins pe romani la Heraclea și Asculum în 279 î.Hr., dar a suferit pierderi de neînlocuit în timpul luptelor (în timp ce romanii și-au putut înlocui pierderile), ceea ce a dus la pierderea în cele din urmă a războiului piric și retragerea din Peninsula Italică în Sicilia. Plutarh relatează reacția lui Pirus la felicitările primite din partea supușilor: „Încă o victorie ca asta și suntem terminați". 

De obicei această expresie este asociată cu bătăliile militare, dar, prin analogie, termenul este folosit și în domeniul afacerilor, al politicii, în cel juridic și sportiv, pentru a descrie o victorie cu consecințe ruinătoare pentru învingător, conform wikipedia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel