Data publicării:

Adriana Pistol, noul vicepreședinte al OMS Europa

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este noul vicepreședinte al OMS Europa.

Adriana Pistol, secretatul de stat în Ministerul Sănătății, a fost aleasă vicepreședintele OMS Europa, în cadrul celei de-a 73-a reuniuni a Comitetului Regional. 

”În cadrul sesiunii plenare din 24 octombrie, intervenția ministrului Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a punctat eforturile comune ale statelor membre privind dezvoltarea unei strategii comune în domeniul resurselor umane în sănătate, începută prin Declarația de la București din luna martie, care va fi adoptată sub formă de rezoluție la această reuniune, după un proces intens de consultări coordonat de România.

De asemenea, a fost salutată de către statele membre ale Rețelei Sud-Est Europene de Sănătate înființarea la București a Centrului Regional de Dezvoltare pentru Asistenți și Moașe, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România”, se arată într-un comunicat al MS.

Cine este Adriana Pistol

Adriana Pistol a studiat Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București între anii 1982-1988. Între 1991-1994 a fost medic rezident epidemiolog, în 1994 a devenit medic specialist epidemiolog, în 1999 a deținut titulatura de medic primar în specializarea sa, ulterior în anul 2014 devenind medic în științe medicale, UMF Carol Davila, București.

Specializările au avut loc între 1999-2000, anume Master în Managementul Serviciilor de Sănătate.

În perioada februarie 1991 – martie 1999 a fost medic epidemiolog secundar/specialist/primar, Inspectoratul de Sănătate Publică/Direcția de Sănătate Publică București, iar până în iunie 2004, a fost Inspector de specialitate/Consilier superior/Șef serviciu supravegherea bolilor transmisibile, Direcția de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății.

În perioada iunie - decembrie 2004, a fost Expert în epidemiologie în cadrul Unității de Implementare a Proiectelor Fondului Global- Ministerul Sănătății.

Din ianuarie 2005 până în decembrie 2021 a fost director la Centrul Național pentru Supraveghere și Controlul Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar în perioada ianuarie 2010 - iunie 2014, a ocupat funcția de Director General, cu preluare de atribuții, la Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.

Citește și: Klaus Iohannis, întâlnire importantă la Cotroceni: Provocare majoră la adresa țării noastre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel