Adrian Solomon, serie de gafe în ultimii ani. De la cearta pentru nepurtarea măştii la "economia nu stă în femeia de serviciu"
Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, a intrat din nou în atenţia publică după ce a spus, referitor la impozitarea contractelor part-time, că "economia României nu stă în femeia de serviciu".
"Nu cred că economia României stătea în femeia de serviciu și nu cred că ea a fost ținta... E greu de venit cu exemplul cu femeia de serviciu pentru a schimba legea. Nu acesta este exemplul care trebuie să ni se aducă în vedere. Unde e problema?”, a spus Solomon pentru Europa Liberă.
Reprezentantul PSD a lăudat măsura Guvernului și susține că este necesară.
"Este cea mai corectă soluție, a mai funcționat și între 2018 și 2020. Nu cred că există un om care să trăiască din două ore de muncă. Ceilalți, care sunt colecționari de contracte de câte două ore, vor plăti doar pentru un contract norma întreagă, nu pentru patru contracte”, a fost poziția președintelui Comisiei de Muncă din Camera Deputaților.
Dar Adrian Solomon nu e la prima mişcare controversată.
Scandalul măştii în Centrul Vechi
În 2020, după ce România a ieşit din starea de urgenţă, masca a devenit obligatorie în magazine. De acest fapt nu a ţinut cont deputatul PSD, care a intrat într-o shaormerie din Centrul Vechi şi s-a luat la ceartă cu angajaţii care l-au rugat să poarte masca de protecţie.
"Puneți-vă, vă rog, masca”, i-a transmis un angajat, moment în care lui Solomon îi sare țandăra și începe să țipe la casierul de etnice probabil turcă.
"Băi Mustafa (...) ești în România aicea (...) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (...) Băi, panaramă!”, se arată în înregistrarea publicată la acea vreme de Digi24.
Nici la sosirea poliţiştilor nu s-a calmat Adrian Solomon.
"Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde? Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine? Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”, îi spunea Solomon agentului care îl legitima.
Ulterior, acesta a spus că încălcarea legii trebuie probată în instanţă, după ce a fost amendat cu 1600 lei.
"Să demonstreze în instanță. E ușor în comunicate (...) N-am nimic de zis. Când voi primi PV (nota redacției: procesul verbal) prin poștă, probabil voi contesta. Ăsta e un exemplu de abuz al unor polițiști mult prea putin școliți”, a transmis Solomon pentru sursa citată.
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a reacţionat încă de atunci şi a spus că atitudinea nu e una potrivită.
"Este nescuzabil. Am avut o discuție cu colegii mei. Sancțiunea este responsabiliatea organizației din care fac parte. E decizia locală pe cine pui pe liste. Dacă organizația locală nu o să aibă atitudine, atunci o să am eu.
Am o opinie personală, azi i-am și sunat (pe cei de la restaurant – n.r.) și mi-am cerut scuze în numele meu și al colegilor mei. Mi se pare un lucru de bun simț. Nu e foarte rușinos, ca o persoană publică, atunci când greșește, să iasă și să își ceară scuze pentru acel moment”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi 24.
În decembrie 2020, fără mască în Parlament
Şi în clădirea Parlamentului a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie, dar deputatul Adrian Solomon nu a ţinut cont de asta. În decembrie 2020, acesta a fost fotografiat de Cătălin Teniţă, de la USR, fără mască în plen.
"Încă la Camera Deputaţilor. Stă fără mască domnul Solomon de la PSD fără nici o jenă.
Nu doar doamna Şoşoacă e antimască", scria atunci Cătălin Teniţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News