Adrian Marinescu, despre ”LONG COVID”. Lista simptomelor pe care nu trebuie să le ignori
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 18 apr 2021, 11:30
WhatsApp
Adrian Marinescu
„Long Covid” sau „coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă după infecția cu SARS-CoV-2 și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară.

Tot mai multe dovezi sugerează că unele persoane care au avut COVID-19 şi se vindecă după infecţia iniţială pot să experimenteze o serie de simptome persistente. Acest sindrom este adeseori numit COVID de lungă durată.

„Și cu această ocazie ne dăm seama că infecția cu SARS-CoV-2 nu este o gripă. Înseamnă mai mult. Deja vorbim de sindromul inflamator care rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp. Jumătate dintre persoanele care au trecut prin infecție au, de exemplu, oboseală, care poate să dureze și trei luni. Sau pot să rămână cu tuse, dureri de cap. Nu înseamnă că nu se rezolvă”, a spus Adrian Marinescu, duminică, la Antena 3. 

„Dacă vorbim de simptomele gust, miros care revin mai târziu, de durere de cap, de tuse, acestea se rezolvă destul de ușor, doar răbdare să avem. Dacă vorbim de leziuni importante, ca de exemplu fibroza pulmonară, acolo lucrurile sunt mai complicate și avem nevoie de monitorizare și evaluare post-coronavirus”, a explicat Adrian Marinescu. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro