Adrian Câciu, ministrul de Finanțe: România are, astăzi, mult mai mulți bani decât se crede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Adrian Câciu
Sursa foto: Facebook Adrian Câciu
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a vorbit despre situația economică a României și a afirmat că țara noastră "are, astăzi, mult mai mulți bani decât se crede".

"Finanţele Publice stau mai bine decât stăteau în februarie sau în martie anul trecut, pentru că am reglat ceea ce înseamnă stabilitatea financiară. După doi ani de pandemie, după ani în care nu s-a acţionat foarte puternic pe zona de reducere a deficitelor, costuri foarte mari, presiuni foarte mari. Pieţele financiare se uitau destul de îngrijorate la România. În acest moment, suntem mult mai stabili, încrederea investitorilor există. Asta se vede şi în rezultatele din 2022", a spus Adrian Câciu, la Antena 3 CNN.

"România are, astăzi, mult mai mulţi bani decât se crede şi a nu se înțelege că este un sac fără fund şi că putem să facem ce vrem cu ei. Avem bani europeni care sunt la dispoziţie, sunt bani din PNRR, sunt banii pe care îi avem încă de cheltuit - aproape 10 miliarde de euro din exerciţiul 2014-2020 -, este buffer-ul pe care l-am crescut la Ministerul de Finanţe", a adăugat ministrul de Finanțe.

"Deficitul va fi salvat de absorbţia de fonduri europene"

"Avem stabilitate financiară, avem bani, dar lucrurile acestea... De exemplu, anul trecut, reducerea de deficit s-a putut face pe seama economiei şi pe faptul că a funcţionat foarte bine. Ieşind din restricţii, a avut un puseu puternic de revenire, dar, anul acesta, deficitul va fi salvat de absorbţia de fonduri europene. Reducerea de deficit se va face pe seama absorbţiei", a declarat Adrian Câciu.

"Absorbţia 2014-2020 trebuie făcută 100%. Eu aşa o văd. Nu avem cum să ratăm. Toate fondurile sunt supracontractate. Mai mult decât atât, avem această flexibilizare pe liniile de finanţare, unde am luat nişte bani, i-am dus către zona socială şi către zona de compensare a facturilor de energie. Practic, avem toate instrumentele", a mai afirmat ministrul.

Vezi și:  Cât de benefic este 2023 pentru investiții. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Sperăm ca peste un an să se amelioreze această situație

Ajutoarele sociale cresc de la 1 martie. Adrian Negrescu: Sumele sunt ridicole, raportate la dimensiunea inflației

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel