Adormirea Maicii Domnului. Greșeala pe care sigur ai făcut-o măcar o dată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită, anual, pe data de 15 august. Află, în rândurile ce urmează, ce tradiții și superstiții sunt de Sfânta Maria.

Sfânta Maria, 15 august 2019. Despre această sărbătoare nu găsim informații în Sfintele Evanghelii, ci numai în Tradiția Bisericii. Potrivit acestei Tradiții, Maica Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea ei din această viață: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare". După ce Fecioară Maria și-a cerut iertăciune de la toți, și-a dat duhul. Domnul Însuși S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor și auzul surzilor s-au deschis, ologii și bolnavii s-au vindecat, scrie crestinortodox.ro.

Sfânta Maria, 15 august 2019. Dacă eşti însărcinată, în ziua premergătoare sărbătorii Sf. Maria, nu trebuie să munceşti pentru a avea o naştere uşoară. 

Sfânta Maria, 15 august 2019. Fetele care doresc să se marite trebuie să spele cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului pentru ca Fecioara să le ajute să-şi întâlnească alesul.

Sfânta Maria, 15 august 2019. Potrivit unei alte superstiții populare, este interzis ca în această zi să îţi tunzi părul şi să îl arunci.

Sfânta Maria, 15 august 2019. Pe 15 august nu se fac urări de „La mulţi ani", deoarece, de Adormirea Maicii Domnului, a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria.

Sfânta Maria, 15 august 2019. Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, se fac urările de „La mulţi ani", atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel