Adopție Sorina. Bogdan Licu, procuror general: Legea m-a obligat să nu fiu spectator. Sunt și eu tată
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 12 iul 2019, 08:53
WhatsApp
Cazul Sorina. Procurorul general, hotărâre luată în cazul adopției
Procurorul general interimar Bogdan Licu a făcut câteva precizări legate de cazul Sorina, vineri, la Parchetul General.

Declarațiile procurorului general interimar au fost făcute în contextul în care joi instanța a decis că Sorina să rămână cu familia adoptivă, respingând cererea făcută de Bogdan Licu de revizuire a adopției. Licu s-a ferit să comenteze decizia instanței, iar pe de altă parte așteaptă o altă hotărâre care trebuie să vină de la Judecătoria Slatina, în cazul micuței din Baia de Aramă:

”Voi respecta hotărârea judecătorească de ieri, care nu este supusă căilor de atac. Rămâne acea cerere de ordonanță președințială, care este în acest moment la Judecătoria Slatina. Nu știu să se fi dat termen în acest caz. În toate demersurile pe care le-am făcut am mizat pe o decizie favorabilă, pentru că altfel nu aș fi făcut aceste demersuri. Tot ce am avut în vedere, în principal, a fost în interesul copilului, iar tot ce am făcut am făcut cu bună credință” a declarat Bogdan Licu, vineri dimineața, la Parchetul General.

”Nu am vrut nimic altceva decât să respect legea și să-mi fac datoria. Vă mulțumesc dvs., celor din presă că ne semnalați astfel de cazuri. Am luat la cunoștință din presă de acest caz (cazul Sorina - n.r.), l-am analizat în zilele acelea de weekend și legea m-a obligat să nu fiu spectator, deci nu am făcut nimic altceva decât să aplic legea și să-mi îndeplinesc sarcinile de serviciu”, a mai spus el.

Licu, cerere pentru asistență psihologică

”Acea cerere care se află pe rolul Judecătoriei Slatina nu urmărește nimic în plus față de ce am făcut până acum decât ca acel copil, Sorina, să beneficieze de o consiliere psihologică pe durata a trei luni înainte de a pleca din țară. Eu, ca procuror general și ca om, aș fi foarte mulțumit dacă acel copil ar beneficia de asistență psihologică care să aibă loc în România, într-o limbă pe care ea o cunoaște și, astfel, atunci când va pleca din țară să fie împăcată cu situația în care se află. Nu m-a interesat nimic altceva, nu campanii, nu altceva, astea le-am tot auzit. Ci interesul copilului. Sunt și eu tată și nu puteam să stau și să aștept”, a mai precizat el.

G Ad:

Procurorul general interimar Bogdan Licu a evitat să dea un răspuns exact atunci când a fost întrebat dacă va candida la ocuparea funcției de procuror general atunci când se va declanșă procedura oficială. ”Nu fug de presă. Vom discuta atunci. Este prematur”, a încheiat el declarațiile de presă de vineri dimineață, de la Parchetul General.

Citește și:

Avocata familiei adoptive a Sorinei a închis telefonul la România TV. Scandal în direct

Decizie controversată în cazul Sorinei. Avocatul familiei Şărămăt, indignat: A fost un proces urât

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro