Administratori de firmă, cercetați pentru evaziune fiscală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Evaziune fiscală
Evaziune fiscală
Administratorii unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală de 1, 7 milioane de lei, după ce ar fi făcut achiziţii intracomunitare de zahăr, din Bulgaria, şi nu au înregistrat în contabilitate toate operaţiunile comerciale.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu au documentat activitatea infracţională a două persoane, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, care, în cursul anului 2013, au făcut achiziţii intracomunitare din Bulgaria, respectiv zahăr, pe care l-au comercializat la societăţi comerciale de pe raza judeţului Argeş şi municipiul Bucureşti. Aceştia au omis evidenţierea şi înregistrarea în contabilitatea societăţii a tuturor operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturilor realizate, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de 1.785.147 lei', se arată într-un comunicat de presă al IPJ Giurgiu, emis joi.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu pentru propuneri de măsuri procedurale, faţă de unul dintre aceştia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel