Data publicării:

Administrația Biden spune că nu va lua măsuri imediate împotriva Chinei cu privire la originile coronavirus

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Administrația Biden nu va lua măsuri imediate asupra Chinei pentru a face presiuni asupra regimului comunist în vederea permiterii unei anchete independente asupra originilor coronavirusului. 

În timpul unei apariții la  “State of the Union”, la CNN, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Administrației Biden, a spus că nu va fi aplicată nicio presiune asupra Beijingului în perioadă următoare asupra problemei legate de originile coronavirus, explicând că administrația președintelui Joe Biden funcționează pe „două piste” în ceea ce privește încercarea de a determina originile COVID- 19.

Aceasta include o evaluare a Comunității de Informații din SUA (IC) comandată de președinte cu un termen limită de 90 de zile și o investigație internațională condusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat Sullivan gazdei gazdei Dana Bash (citește mai mult AICI). El a sugerat că administrația va exercita o presiune suplimentară asupra Chinei atunci când va exista un „consens internațional”.

„În acest moment, nu vom emite amenințări sau ultimatumuri. Ceea ce vom face este să adunăm în continuare sprijin în comunitatea internațională ", a spus consilierul pentru securitate națională al lui Biden. „Și dacă se va dovedi că Republica Populară Chineză refuză să se conformeze obligațiilor sale internaționale, va trebui să luăm în considerare răspunsurile noastre în acel moment și o vom face în concert cu aliații și partenerii”.

SUA vor mai îngădui o perioadă autorităților de la Beijing

 

Statele Unite „nu vor accepta pur și simplu Beijingul să spună că nu”, a precizat Sullivan, adăugând că administrația va funcționa de acum până când „a doua fază” a anchetei conduse de OMS este în curs de desfășurare pentru a avea „un consens la fel de puternic în comunitatea internațională”.

Se pare că ipoteza că virusul SARS-CoV-2 ar fi putut fi manipulat la Institutul de Virologie Wuhan (WIV) din China primește o recunoaștere mai largă.

Rapoartele timpurii despre un focar al virusului SARS-CoV-2 au apărut pentru prima dată în Wuhan la sfârșitul anului 2019, când un grup de cazuri a fost raportat de către mass-media controlată de stat ca fiind legat de o piață din Wuhan. La peste un an și jumătate, originile virusului rămân necunoscute, deși posibilitatea ca virusul să se scurgă din laborator devin tot mai plauzibile, precizează TheEpochTimes.

În martie, OMS a spus că pandemia nu a început în piaţa Huanan din Wuhan, China

 

Cercetările arată că au existat cazuri iniţiale care nu aveau legătură cu piaţa Huanan, din Wuhan, iar acum se ştie că în decembrie exista o transmitere considerabilă a virusului în comunitate care, de asemenea, nu poate fi asociată cu acest loc.

Aceste informaţii, puse în perspectivă, 'pot sugera că această piaţă nu a fost la originea focarului', notează raportul OMS, prezentat marţi într-o conferinţă de presă online la Geneva.

Aceasta este prima concluzie la care a ajuns misiunea internaţională alcătuită din 17 oameni de ştiinţă, care a lucrat alături de o echipă formată din acelaşi număr de experţi chinezi, într-o vizită de 28 de zile la Wuhan, pe care mai mult de jumătate din membri primului grup a petrecut-o în carantină.

Locul din care s-a răspândit iniţial coronavirusul SARS-CoV-2 rămâne un mister, deoarece, deşi ipoteza pieţei Huanan nu este eliminată total, nu există suficiente dovezi că actuala criză sanitară cu care se confruntă întreaga lume ar fi început de acolo (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel