Adevărul crud despre România care reiese din modul de operare a McDonald‘s în țara noastră
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp

Modul de operare a restaurantelor McDonald‘s ne spune adevărul despre economia noastră. Cel puțin asta reiese dintr-o declarație a directorului McDonald‘s România, Daniel Boaje.

Circa 80% din cele peste 34.000 de res­taurante McDonald‘s existente la nivel global sunt operate în franciză, spre deosebire de România, unde sunt doar şapte astfel de unităţi. Ritmul slab de penetrare a acestui sistem a determinat compania să oprească procesul de francizare şi va rămâne aşa cel puţin până în 2015, scrie capital.ro.

„În România, lucrurile au stat puţin diferit pentru că predictibilitatea economică este destul de relativă. Aici nu îţi poţi stabili clar un plan de afaceri pe termen lung. Există în continuare nişte fluctuaţii care pot afecta activitatea din anii următori. În această situaţie, preferăm să operăm noi restaurantele, ne asigurăm că baza este foarte solidă, iar în condiţiile în care mediul economic devine stabil, putem să reluăm discuţiile legate de francizare“, a declarat Daniel Boaje.

McDonald's a intrat pe piața românească în anul 1996. Americanii au în total 65 de restaurante deschise în 21 de oraşe din România, dintre care 33 de unităţi McDrive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel