Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat - hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Sursa - Pexels
Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat - hainele și cearșafurile vor fi parfumate. Sursa - Pexels
Cu siguranță, una dintre activitățile mai puțin preferate ale noastre este călcatul hainelor. Însă satisfacția de a avea cearșafuri și haine fără cute ne obligă să punem mâna pe fierul de călcat chiar și atunci când nu avem chef.

Însă putem face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că dăm un aspect mai bun hainelor noastre, de fapt, putem profita de această activitate pentru a le face și mai parfumate. Trebuie doar să apelăm la un turc. 

Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa  pe care o foloseau pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri va fi și ea vaporizată și ne va parfuma hainele.

Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

Este deosebit de eficient pentru călcarea gulerelor cămășilor. Mai mult, va parfuma întregul mediu în care călcăm. Dar să vedem cum putem folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte.

Ai grija sa alegi o apa de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat.

Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam. 

Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire

Așadar, adăugăm doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a ne parfuma hainele. Nu uitați să  curățați regulat și cu atenție ferul de călcat pentru a preveni depunerile de  calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea fierului de călcat și pot provoca pete pe haine.

Pentru curățarea tălpii fierului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa fierului de călcat.  

Spală pilotele acasă fără a le deteriora, cu un truc eficient și ieftin

Haine curate și parfumate cu un singur ingredient: este ieftin și îl ai chiar la tine în casă

Dacă vă spălați hainele cu un produs natural, acestea vor fi curate, proaspete, parfumate și moi. Acest truc al bunicilor funcționează uimitor de bine, dar doar foarte puține persoane îl cunosc sau îl folosesc în viața de zi cu zi. 

Și asta în ciuda faptului că funcționează atât de bine!  Este simplu, ieftin și versatil. Partea grozavă este că acest produs nu curăță doar hainele, ci și mașina de spălat.

Pentru început, turnați detergentul de haine  obișnuit în mașina de spălat, apoi adăugați un strop de oțet. Acest lucru va spori efectul detergentului normal.

Aveți nevoie de ceva mai puternic? Atunci înmuiați  hainele într-un amestec de 125 de mililitri de oțet și apă. Și iată: ai deja rufe curate, care nu vor mirosi a oțet!

Pulverizează oțet în jurul ferestrelor: ține insectele departe și poți aerisi casa fără griji

Pete de transpirație și deodorant - Este păcat să arunci o haină pătate de transpirație, atunci când detergentul normal nu funcționează. Dar oțetul te poate ajuta!

Balsam de rufe -  Asigurați-vă că adăugați puțin oțet alb în dozatorul de balsam al mașinii de spălat rufe. Îți face rufele incredibil de moi și nu dăunează mediului, scrie tippsundtricks.co 

Păstrează culoarea - Înmuiați-vă hainele în aproximativ 125 de mililitri de oțet înainte de a le pune  în mașina de spălat.  Acest lucru  prevenire decolorarea culorii și  îndepărtează excesul  de detergent din țesătură.

Sarea din bucătărie se umezește? Nu te grăbi să o arunci: un produs din cămară te ajută să o salvezi

Pete încăpățânate -  Umpleți o găleată cu apă și adăugați o cană de oțet. Apoi, înmuiați orice îmbrăcăminte cu pete încăpățânate, timp de aproximativ o oră. După aceea, le puteți spăla în mod normal.

Îmbrăcăminte statică - Puloverele din lână  sunt frumoase, dar adesea sunt încărcate static. Oțetul, folosit la spălarea acestor haine, elimină problema în cel mai scurt timp. Încearcă-l!

Pune o minge din folie de aluminiu în mașina de spălat: îți salvează bugetul, iar hainele vor fi moi și curate

Elimină rezidurile de detergent - În cazul detergenților pudră, se poate întâmpla ca, după spălare, pe haine să rămână  reziduuri. Acest lucru poate provoca iritații semnificative ale pielii, așă că    adăugarea a 4 linguri de oțet în mașina de spălat vă salvează.

Miros de țigară -  Fumezi în casă? Sau ai fost în vizită la cineva, undeva se fumează în încăpere?  Hainele vor mirosi neplăcut. Totuși, oțetul alb poate neutraliza mirosul de țigări! Și asta este valabil și pentru perdele! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel