România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 22 oct 2019 / 13:42
Activitățile de ride-sharing, modificate. Camera Deputaților, hotărâre
Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege prin care OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto se modifică.

Camera Deputaților a adoptat, cu 269 de voturi pentru și o abținere, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, cu amendamente admise de comisiile de specialitate.

Ordonanța prevede că Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va emite avizul tehnic pentru platforma digitală în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete.

Deputații comisiilor pentru Transporturi și Tehnologia Informației au inclus un amendament care prevede că avizul tehnic pentru platformele digitale va avea o valabilitate de 24 luni. În forma actuală a ordonanței, avizul are o valabilitate de 12 luni.

Deputații au eliminat prevederea din ordonanță prin care avizul tehnic pentru platformele digitale, autorizaţia pentru transportul alternativ, precum şi copia conformă a autorizaţiei pentru transport alternativ sunt eliberate înainte de 30 septembrie 2022.

Totodată, copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ se va elibera operatorului de transport alternativ autorizat numai pentru autoturismele deținute în proprietate, închiriere sau comodat.

Un alt amendament prevede ca operatorul platformei digitale să achite la bugetul de stat o taxă în valoare de 100.000 lei la fiecare 24 de luni. Forma în vigoare a ordonanței prevede că operatorul trebuie să achite la bugetul de stat o taxă anuală în valoare de 50.000 lei.

Senatul a adoptat, ca prim for legislativ sesizat, proiectul de lege, cu amendamente preluate de Camera Deputaților.

Printre modificările admise de Comisia pentru comunicații și tehnologia informației este prelungirea perioadei de tranziție a celor afectați de reglementările OUG la 1 februarie 2020. Termenul inițial prevăzut era 1 noiembrie 2019.

Conform unui alt amendament admis de senatori, operatorul platformei digitale va trebui să aibă o filială înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului, prin care se derulează activitățile comerciale în România.

Ordonanța de Urgență care reglementează serviciile de ride-sharing a fost adoptată pe 25 iunie.

Potrivit OUG, pentru serviciile digitale de ridesharing mașinile acceptate pot avea o vechime de până la 15 ani. De asemenea, este acceptată și achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fără a fi verificată metrologic – ceea ce nu este valabil pentru taxiuri.

Proiectul de lege va merge la Președintele României pentru promulgare, notează Mediafax.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro