Activista Greta Thunberg a fost achitată de acuzațiile de tulburare a ordinii publice
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Activista pentru mediu Greta Thunberg a fost achitată vineri de acuzațiile de tulburare a ordinii publice în legătură cu un protest organizat în fața unei conferințe pe subiectul resurselor de petrol și gaze. desfășurată anul trecut, după ce un judecător dintr-un tribunal din Londra a decis că nu există temei pentru o acuzație, scrie Reuters.

Thunberg, care a devenit o activistă de marcă la nivel mondial după ce a organizat proteste săptămânale în fața parlamentului suedez în 2018, a fost achitată la Tribunalul Magistraților din Westminster de o singură acuzație conform Legii ordinii publice.

Thunberg a fost una dintre zecile de persoane arestate în octombrie în fața unui hotel din Londra unde Forumul de Inteligență Energetică găzduia liderii industriei petroliere și a gazului.

Ea și alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani, au fost acuzate că nu au respectat o cerință a poliției de a-și muta protestul într-o zonă desemnată în apropierea conferinței.

Dar judecătorul John Law a decis că condiția impusă protestului era ilegală deoarece poliția ar fi putut impune restricții mai ușoare și deoarece condițiile nu erau clare.

„Probele procuraturii sunt insuficiente pentru ca un tribunal rezonabil să poată condamna corespunzător și îmi exercit discreția de a achita toți cei cinci acuzați”, a declarat Law, sub aplauze și urale din partea unei galerii publice pline.

Adresându-se celor cinci inculpați, el a adăugat: „Sunteți cu toții găsiți nevinovați în această acuzație”.

Thunberg și ceilalți patru co-acuzați s-au îmbrățișat înainte de a părăsi sala de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel