Acord de asistență juridică România-Brazilia, în curs de ratificare
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
brazilia
brazilia
Senatorii români au făcut un pas important în direcția ratificării proiectului de lege vizând cooperarea în chestiuni penale între România și Brazilia.

Proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului între România şi Republica Federativă a Braziliei privind asistenţa judiciară reciprocă în materie penală, semnat în capitala sud-americană Brasilia, pe data de 13 iunie 2017, a fost adoptat luni de Senat cu unanimitate de voturi.

Senatorii au votat proiectul de lege

Pentru adoptarea proiectului au votat 101 senatori. Reprezentatul Guvernului la lucrările Senatului, secretarul de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, Sofia Mariana Moţ, a prezentat proiectul de lege.

Mai mare eficiență în chestiuni penale

„Tratatul reglementează principalele forme de asistenţă judiciară în materie penală în scopul facilitării cooperării autorităţilor române şi braziliene. Se referă (...) la notificările actelor de procedură, înfiinţarea comisiilor rogatorii, executarea cererilor de percheziţie şi aşa mai departe", a declarat Mariana Moţ.

Decizia stă la Senat

Senatul este Cameră decizională a Parlamentului României în cazul acestui proiect de lege, conform articolului 75 din Constituției care stipulează în ce situații este primă Cameră sesizată, respectiv Cameră decizională.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel