Remediile naturale care te vor face să spui adio durerilor articulare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: doc.ro
Foto: doc.ro
Artrita este un termen general și descrie o serie de afecțiuni medicale care au ca simptome inflamația articulară, durerea și rigiditatea. Plantele medicinale și alte remedii naturale pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

Pe lângă remediile naturale existente, tratamentele medicale, exercițiile regulate și alimentația adecvată vă pot ajuta să că ameliorați simptomele artritei.

Potrivit Fundației pentru artrită, afecțiunea este răspândită la peste 50 de milioane de adulți și 300.000 de copii doar în Statele Unite. Remediile naturale, cum ar fi ierburile și suplimentele, pot fi opțiuni de tratament sigure, eficiente, cu puține efecte secundare semnificative.

Cu toate acestea, există cercetări limitate în domeniul remediilor naturiste. Studiile științifice folosesc adesea modele animale sau linii celulare pentru a testa compușii vegetali. Există foarte puține studii clinice care implică remedii naturale.

Cercetările existente arată totuși rezultate promițătoare, iar cercetările ulterioare vor dezvălui informații și mai importante pentru comunitatea medicală.

1. Ulei de Limba Mielului

Semințele plantei denumită popula „Limba Mielului”, sau floarea stelelor, conțin cantități mari dintr-un un acid gras esențial omega-6 numit acid gamma-linolenic (GLA). Uleiul din semințe de borage conține și acid linolenic, pe care organismul îl transformă în GLA.

GLA ajută la menținerea structurii celulare și a funcționării sănătoase a articulațiilor. De asemenea, organismul transformă GLA în prostaglandine, care acționează ca hormoni pentru a susține sistemul imunitar. GLA ajută la stoparea inflamației articulațiilor și, de asemenea, poate preveni unele dintre răspunsurile inflamatorii ale organismului.

Conform cercetărilor din 2017, uleiul de Limba Mielului poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide, deși poate provoca și unele efecte secundare negative.

2. Turmeric

Turmericul este  o plantă medicinală care își are originea în India. Pulpa portocalie din interiorul tulpinii conține compusul vegetal puternic curcumină.

Un articol din 2018 a citat descoperiri din mai multe studii pe animale și două studii pe oameni care sugerează că curcumina poate reduce inflamația cronică a artritei reumatoide. Acest lucru se poate datora curcuminei care reduce celulele proinflamatorii și crește celulele care ajută la reglarea inflamației.

Cu toate acestea, organismul nu poate absorbi cantități mari de curcumină, ceea ce poate limita utilizarea acesteia ca terapie pentru durerile articulare.

3. Scorțișoară

Conform unei recenzii din 2020, scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Analiza a constatat că administrarea de scorțișoară a afectat în mod semnificativ biomarkerii inflamației și stresului oxidativ.

Aceasta înseamnă că suplimentarea cu scorțișoară poate ajuta la reducerea inflamației și a nivelurilor de stres oxidativ, care pot avea un impact pozitiv asupra durerilor articulare.

Un studiu la scară mică din 2018 a mai descoperit că capsulele de pudră de scorțișoară au ajutat la ameliorarea simptomelor și a inflamației produse de artrita reumatoidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel