Data publicării:

Aceste electrocasnice îți dublează factura la curent!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Știai că unele aparate din casa ta pot dubla factura la curent dacă nu sunt utilizate cu grijă? Iată care sunt acestea și cum poți să le folosești cu măsură!

Iată care sunt electrocasnicele care îți "fură" curent mai mult decât crezi și îți golesc portofelul în ziua de salariu, potrivit businessmagazin.ro!

Cuptorul electric

Unul dintre vinovați, mai ales în timpul iernii, este cuptorul electric. Procesul de gătire în cuptoare poate implica temperaturi ridicate și perioade prelungite de gătire. Cuptoarele mai vechi sau cele cu un consum ineficient de energie pot absorbi cantități semnificative de electricitate pentru a menține temperatura necesară în timpul gătirii. Pentru a reduce impactul acestor dispozitive, este recomandat să utilizați cuptoarele cu moderație, să încălziți alimentele în avans atunci când este posibil și să profitați de căldura rămasă în cuptor după ce terminați de făcut mâncare.

Mașina de spălat haine

Mașina de spălat rufe e un alt consumator-vampir în timpul sezonului rece. Utilizarea frecventă, consumul de apă caldă necesar pentru spălare și clătire și încălzirea pot contribui la creșterea semnificativă a facturii lunare, mai ales dacă folosești și funcția de uscare. Pentru a economisi energie, puteți opta pentru spălarea hainelor la temperaturi mai scăzute, alegerea ciclurilor de spălare mai scurte sau mai eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, puteți aștepta să aveți o încărcătură completă de haine înainte de a porni mașina de spălat și evitați utilizarea ciclurilor de uscare. Pentru că, la o adică, hainele se pot usca și natural, pe un stander în balcon sau afară, în curte.

Boilerul

Boilerul electric este un alt dispozitiv care poate încărca factura la energie, iarna. Acesta menține apa caldă disponibilă în casă pentru utilizare în diferite scopuri, cum ar fi încălzirea și îmbăierea. Cu toate acestea, menținerea apei la o temperatură ridicată poate consuma multă energie. Pentru a face economie, puteți reduce temperatura apei la un nivel mai scăzut, astfel încât să nu fie necesar să o încălziți la fel de mult. De asemenea, puteți opta pentru izolarea conductelor de apă pentru a reduce pierderile de căldură.

De asemenea, radiatoarele, convectoarele electrice, aerotermele si alte asemenea dispozitive sunt mari consumatoare de curent. Acestea pot atinge un nivel de consum de aproximativ 31% din totalul consumului electric dintr-o locuință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel