Acest tiramisu va cuceri pe toată lumea, datorită unui ingredient incredibil. Rețeta, bucătarilor italieni
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Acest tiramisu va cuceri pe toată lumea, datorită unui ingredient incredibil. Rețeta, bucătarilor italieni. Sursa - pixabay.com
Acest tiramisu va cuceri pe toată lumea, datorită unui ingredient incredibil. Rețeta, bucătarilor italieni. Sursa - pixabay.com
Tiramisu este cel mai iubit și popular desert tradițional italian.  

În această rețetă, vă dezvăluim cum să faci un tiramisu deosebit de delicios, datorită unui ingredient secret. Rețeta pentru un tiramisu se poate mereu modifica, iar fiecare cofetar poate experimenta ceva nou. Astăzi vă prezentăm rețeta unui tiramisu care va înnebuni pe toată lumea, datorită acestui ingredient incredibil la care nimeni nu s-a gândit vreodată.

Ai vinete și ciocolată neagră în frigider? Prepară acest chec delicios, care te va cuceri iremediabil

Printre ingrediente se numără un fruct exotic cu un gust unic, pe care mulți îl adoră. Vorbim despre mango, un fruct tropical bogat în vitamine și antioxidanți, perfect pentru prepararea unui tiramisu proaspăt și gustos.

Ingrediente: 

300 grame de pișcoturi;

300 ml suc sau lichior;

500 grame mascarpone;

100 grame smântână lichidă;

3 gălbenușuri;

¼ litru de cafea;

100 grame zahăr;

1 mango copt;

suc de lămâie.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone și smântână lichidă și continuăm să mixăm.

Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm. 

Varză înăbușită cu cârnați, preparată în stil german

Pișcoturile de înmoaie în cafea și se aranjează într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.

La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe. Poftă bună!

 

Cartofi franțuzești la cuptor: o idee delicioasă pentru prânz sau cină  

 

Cartofii franțuzești sunt întotdeauna delicioși și sățioși. Pentru a prepara cartofi franțuzești delicioși aveți nevoie de următoarele ingrediente:

file de carne de porc sau piept de pui sau curcan - 500 grame,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
cartofi - 1,2 kg,
sare - 1 linguriță,
piper negru - după gust,
brânză - 100 grame.

 
Rețeta, pas cu pas 

Tăiați fileul de carne în bucăți de 5-7 mm. Acum bate carnea cu un ciocan de bucătărie sau cu spatele unui cuțit mare. Sărați și pipărați carnea.

Luați o tigaie și turnați puțin ulei. După ce uleiul s-a încins, puneți carnea și prăjiți-o circa 40 de secunde pe fiecare parte.  

Muștar de struguri. Rețeta fără zahăr a desertului sicilian, care miroase a toamnă

Tăiați 2 cepe în rondele prăjiți-le într-o tigaie până devin translucide. Cartofii curățați se taie felii. Adăugați sare și piper negru în cartofi și amestecați.

O tavă de copt se unge cu ulei, se adaugă jumătate din cartofi. Puneți apoi carnea prăjită și restul cartofilor. 

Adăugați 150 ml de smântână și adăugați ceapa prăjită. Acoperiți vasul cu folie și dați-l la cuptor. Gătiți cartofii, sub folie, 30 de minute sau până când sunt gata. Îndepărtați folia și presărați deasupra 100 de grame de brânză, dată prin răzătoarea fină. 

De ce ai nevoie de o strecurătoare atunci când prepari un pilaf? Sfatul gospodinelor iscusite

Dați din nou vasul cu cartofii la cuptor și mai gătiți-i încă 15 minute sau până când brânza devine  aurie. Cartofii se servesc fierbinți pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel