Accident rutier cu victime multiple, la Buzău. Un copil de 5 ani, printre răniți
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Două autovehicule s-au ciocnit pe DN10, în județul Buzău. Între victimele accidentului se află și un minor de numai 5 ani.

Două autovehicule s-au ciocnit noaptea trecută, în localitatea buzioană Cândeșt, iar în urma impactului 12 persoane, între care și un copil de ani au fost rănite și au fost transportate la spital, pentru mai multe investigații,  scrie Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău, evenimentul rutier a avut loc pe DN 10, în jurul orei 03,00.

”Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între două autovehicule, unul condus de un tânăr de 19 ani, din Vernești, dinspre strada Nișcovului către intersecția cu DN10 și unul ce se deplasa pe drumul prioritar, dinspre Buzău către Brașov, la volanul căruia se afla un conducător auto de 30 de ani, din Calvini.

Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi șoferi și a altor 10 persoane, 3 din mașina șoferului din Vernești și 7 din autovehiculul conducătorului auto din Calvini, persoane cu vârste cuprinse între 5 și 29 de ani, din Buzău, Vernești, Berca și Calvini”, informează IPJ Buzău.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje care au preluat răniții pentru a-i transporta la spital.

”Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis sursa citată.

Citește și: RCA-ul s-a triplat în ultimii 3 ani. Titi Aur, paradox cu prețurile, deși numărul de victime a scăzut pe șosele / video

Situația traficului luni dimineață, în România

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe arterele rutiere principale, respectiv autopstrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Este semnalată aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, la intrare în localitatea Ciorogârla, județul Ilfov, dar și pe Centura Capitalei, pe raza localităților Domnești, Bragadiru și Pantelimon.

De asemenea, InfoTrafic reamintește că începând din data de 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore. Din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de intrare în România. În prezent este formată coloană de autovehicule la ieșirea din țară, pe o distanță de aproximativ 3 kilometri.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să nu depășească limitele legale de viteză, să evite depășirile periculoase, să păstreze distanța regulamentară între vehicule, să se asigure temeinic înainte de fiecare manevră și să nu urce la volan dacă au consumat alcool sau substanțe interzise, adoptând o conduită preventivă și responsabilă pe tot parcursul traseului!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel