Accident aviatic în Turcia. Un avion s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Bursa
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un avion cu doi pasageri la bord s-a prăbușit în orașul Bursa din Turcia.

O aeronavă cu un singur motor s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din orașul Bursa din nord-vestul Turciei, ucigând două persoane, a declarat guvernatorul regiunii.

Imaginile de la fața locului au arătat flăcări și fum în capătul unui drum rezidențial din metropola cu peste două milioane de oameni, cu mulțimi mari de cetățeni care priveau încercările pompierilor de a stinge flăcările.

Avionul a părut că vrea să aterizeze în mijlocul drumului, după care a avariat mai multe mașini parcate.

Guvernatorul Bursei, Yakup Canbolat, a declarat că instructorul de zbor și studentul pilot au fost uciși.

„Conform constatărilor preliminare, nu au existat alte victime”, a declarat agenția de presă de stat Anadolu, citată de Canbolat.

Modelul avionului din 2002 s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul local, aparent „din motive tehnice”, a declarat guvernatorul, conform BolNews.

Turcia şi-a închis spaţiul aerian pentru unele avioane ruseşti

Spațiul aerian al Turciei a fost închis pentru avioanele militare și civile care transportă trupe din Rusia în Siria, după consultări cu Moscova, a declarat sâmbătă radiodifuzorul de stat turc TRT Haber, care l-a citat pe ministrul de externe Mevlut Cavusoglu.

Reuters precizează că Turcia, membră NATO, are relații bune atât cu Rusia, cât și cu Ucraina și a încercat să medieze în războiul dintre ele.

"Am închis spațiul aerian pentru avioanele militare ale Rusiei și chiar și pentru avioanele civile care merg în Siria și transportă soldați", a declarat Cavusoglu, citat de jurnaliști, într-un avion în drum spre Uruguay. El a spus că permisiunea a fost acordată pentru trei luni, până în aprilie, iar apoi zborurile au fost oprite.

El a spus că discuțiile dintre Rusia și Ucraina continuă și că părțile lucrează la un proiect de declarație comună.

Cavusoglu a declarat că, dacă se înregistrează progrese în negocieri, președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au convenit că o întâlnire ar putea avea loc în Turcia, scrie Mediafax (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel