Urmărește emisiunea live
Acces bază de date vaccinuri. Radu Tudor, discuție cu un specialist în securitate informatică: Descrierea pe care mi-a făcut-o m-a înfiorat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Radu Tudor a dezvăluit informațiile pe care le-a primit din partea unui specialist în securitate informatică, după ce Ștefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu, a vorbit despre accesarea bazei de date de la Ministerul Sănătății.

"Aş vrea să spun o chestiune care mi-a fost împărtăşită de un specialist în securitate informatică. În momentul în care accesezi un site guvernamental protejat de pe un cont privat, de pe un IP privat, de pe un laptop privat, dacă tu ai vreo vulnerabilitate cu acel IP sau cu acel laptop, dacă nu ai un sistem antivirus foarte bine pus la punct, este foarte posibil ca, în timpul accesării tale, pe baza vulnerabilităţilor pe care le ai, milioane de hackeri să poată pătrunde prin laptopul şi IP-ul tău în structura guvernamentală şi nu doar în reţeaua privind evidența naţională de vaccinare, ci odată pătrunşi în serverele guvernamentale ei să se răspândească în mai multe zone.

Așa acţionează hackerii, căutând vulnerabilităţi. Dacă văd că un IP, pe care ei îl pot controla sau îl pot accesa rapid, că a pătruns într-o zonă unde îi interesează, în secunda doi toţi sunt în interior şi, mai departe, dintr-o ţară UE şi NATO cum este România, accesul hackerilor se poate răspândi în mai multe zone. Descrierea pe care mi-a făcut-o acest specialist m-a înfiorat", a spus Radu Tudor, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Vezi și: Consilierul lui Voiculescu a publicat datele despre vaccinare pe drumul Cluj - Craiova, care a durat două zile. Cum descrie ”aventura”

Ștefan Voinea aruncă vina pe Andreea Moldovan după publicarea datelor despre vaccinare. Din ce-și câștigă existența consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel