A vrut să se protejeze de COVID-19, dar a ajuns în stare gravă la spital. A luat pastile timp de un an
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
A vrut să se protejeze de COVID-19, dar a ajuns în stare gravă la spital. A luat pastile timp de un an  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
A vrut să se protejeze de COVID-19, dar a ajuns în stare gravă la spital. A luat pastile timp de un an / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat care a încercat să se protejeze de coronavirus, a ajuns la spital cu insuficiență renală acută gravă.

Un bărbat din județul Neamț a ajuns în stare gravă (cu insuficiență renală severă) la spital după ce, timp de un an, a luat pastile antiinflamatorii preventiv anti-COVID. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost transferat în urmă cu 2 zile pe secția de Nefrologie a Spitalului Clinic Constantin Ion Parhon din Iași.

Timp de un an de zile, pacientul a luat paracetamol și algocalmin, fără recomandare medicală, pentru că așa credea că se protejează de infectarea cu COVID. Acesta nu a discutat cu medicul de familie despre pastilele pe care le-a luat și nici nu s-a imunizat anti-Covid.

„Bărbatul a fost internat pe secția de Nefrologie. Am descoperit o insuficiență renală acută gravă, apărută după ce a consumat, aproape 1 an de zile, paracetamol și algocalmin, cu scopul de a preveni infecția cu virusul Sars-Cov-2.

În momentul în care se simțea rău, în loc să se oprească a luat și mai multe medicamente. Inițial a ajuns la spitalul din Piatra-Neamț, ulterior transferat la noi.

Din păcate, această automedicație a dus la o insuficiență renală acută gravă și sunt puține șanse ca să poată recupera complet funcția renală” – a declarat medicul Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al spitalului din Iași, precizează Știri-Neamț.ro.

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021. Cîțu, informația momentului

Premierul Florin Cîţu a făcut un anunţ în premieră, joi, într-o conferinţă de presă, despre măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie 2020. 

"Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide de la 1 iulie", a anunţat Florin Cîţu.

Cîțu anunță că vaccinarea este posibilă pentru oricine dorește să se imunizeze la noi în țară

După ce a vorbit de simțul antreprenorial excelent al românilor, „mai ales când sunt lăsați în pace de instituțiile statului”, Florin Cîțu a abordat subiectul vaccinării și posibilitatea unui eventual val patru al infectărilor cu coronavirus. „În același timp, vreau să văd cu merge campania de vaccinare, pentru că Alba este pe un onorabil loc 7, dar se poate mult mai bine”, a transmis Cîțu (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel