A stat trei ani la psihiatrie după ce un polițist l-a CONFUNDAT. Când spunea că nu el este cel căutat, medicii îl credeau... NEBUN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ/ Bărbat închis la psihiatrie
foto ilustrativ/ Bărbat închis la psihiatrie
O confuzie a poliției a făcut ca un bărbat să stea trei ani închis la psihiatrie. 

Este vorba despre un om al străzii care fost arestat și internat într-un spital de boli mintale din Hawaii aproape trei ani, până când autoritățile au realizat că au greșit persoana. Eroarea inexplicabilă a făcut ca Spriestersbach să fie confundat cu un alt bărbat. Medicii îl credeau nebun de câte ori explica că nu el este persoana căutată și îl puneau sub tratament, scrie Insider, conform Digi24

Confuzia bizară l-a închis aproape trei ani pe Joshua Spriestersbach la psihiatrie. Acum, el este liber. Potrivit unui raport al AP, un ofițer de poliție l-a confundat în 2017 pe Spriestersbach cu un alt bărbat, cu nume total diferit, Thomas Castleberry. Acesta din urmă și-ar fi încălcat perioada de probațiune într-un dosar din 2006 legat de consumul de droguri.

Deși Spriestersbach nu avea nicio legătură cu Castleberry, a fost internat la psihiatrie timp de doi ani și opt luni sub numele acestuia.

”Nimeni nu l-a crezut”

Avocații de la Hawaii Innocence Project au depus luni o petiție prin care susțin că acest caz de identitate greșită ar fi putut fi clarificat - iar Spriestersbach ar fi fost exonerat - dacă poliția ar fi comparat amprentele digitale ale celor doi bărbați.

”Nimeni nu l-a crezut și nu a luat măsuri pentru a-i verifica identitatea și pentru a vedea că dl. Spriestersbach spunea adevărul - nu el era dl. Castleberry”, susțin avocații lui Spriestersbach.

”Medicii îl credeau nebun și îl puneau sub tratament”

”Mai mult, cu cât domnul Spriestersbach încerca să își dovedească nevinovăția, afirmând că nu el este Castleberry, cu atât medicii îl credeau și mai nebun și îl puneau sub tratament”, au continuat aceștia.

Spriestersbach a fost eliberat în ianuarie 2020, când autoritățile și-au dat seama că, într-adevăr, nu era el cel căutat. Acum locuiește împreună cu sora sa, în Vermont.

”Îl credeau nebun. Îi este atât de teamă că o să-l ia din nou”, a spus sora bărbatului.

 

Recent, în România, un bărbat a fost dus la Psihiatrie după ce și-a bătut prietenul în timpul unui joc de rummy ce s-a desfășurat într-un bar din orașul Săveni, județul Botoșani. Vezi aici mai mult

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel