A plouat cu amenzi, în minivacanța de Paști. Mii de sancțiuni și sute de permise de conducere reținute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Au fost date mii de amenzi și reținute sute de permise de conducere, în minivacanța de Paști.

BACĂU

Poliţiştii băcăuani au aplicat, în mini-vacanţa de Paşte, peste 1.600 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 570.000 lei, potrivit Agerpres. Echipajele de poliţie au intervenit pentru soluţionarea a 653 de incidente sesizate, din care 575 prin sistemul naţional unic de urgenţă 112.

"Poliţiştii IPJ Bacău au fost sesizaţi cu privire la 89 de infracţiuni şi au prins în flagrant delict 13 autori de infracţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Cătălina Păduraru.

Poliţiştii rutieri au reţinut 164 de permise de conducere, din care 66 pentru abateri de la regimul legal de viteză şi 19 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, în aceeaşi perioadă au fost retrase 48 de certificate de înmatriculare. 

SATU MARE

Peste 1.500 de amenzi în valoare de este 500.000 de lei au aplicat poliţiştii din judeţul Satu Mare în mini vacanţa de la începutul lunii mai, fiind ridicate şi peste 70 de permise de conducere, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

"În perioada 1-6 mai 2024, poliţiştii au intervenit la peste 365 de evenimente, sesizate prin apelul unic de urgenţă 112. Au fost sesizate peste 55 de infracţiuni, dintre care 15 la regimul siguranţei rutiere. De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 14 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, fiind depistată o persoană urmărită la nivel naţional.
Poliţiştii au aplicat 1.545 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 510.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 73 de permise de conducere, dintre care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 21 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", precizează sursa citată.

Totodată, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare. 

DOLJ

În minivacanţa de Paşti, în judeţul Dolj au fost sesizate 213 fapte de natură penală, 70 dintre acestea fiind constatate din oficiu, iar poliţiştii au aplicat şi 1.186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 410.000 de lei.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada 30 aprilie - 6 mai 2024, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat şi executat 109 acţiuni, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

"Aproximativ 300 de poliţişti au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente antisociale, precum şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, aceştia intervenind la peste 530 de solicitări ale cetăţenilor, 478 dintre acestea fiind sesizate prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. În această perioadă au fost sesizate 213 fapte de natură penală, 70 dintre acestea fiind constatate din oficiu. Astfel, au fost înregistrate 74 de infracţiuni contra persoanei, 45 de infracţiuni rutiere, 72 de infracţiuni contra patrimoniului şi 22 de infracţiuni de altă natură. Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat şi 1.186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 410.000 de lei", a informat IPJ Dolj.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reţinute 115 permise de conducere, dintre acestea 45 fiind pentru depăşirea limitei legale de viteză, 17 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar 51 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase şi 52 certificate de înmatriculare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel