FOTO / VIDEO - A nins ca-n povești la munte. La Rânca stratul de zăpadă măsoară 10 cm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
A nins ca-n povești la munte. La Rânca stratul de zăpadă măsoară 10 cm / Foto: Pixabay
A nins ca-n povești la munte. La Rânca stratul de zăpadă măsoară 10 cm / Foto: Pixabay
A nins ca în povești în zona de munte a României. Sunt imagini de la Rânca, din Sinaia, Predeal, Fundata și Valea Doftanei. 

Temperaturile au scăzut în întreaga țară, iar la munte a și nins abundent. La Rânca, stratul alb de zăpadă a acoperit cabanele din zonă, iar utilajele de deszăpezire au fost scoase pe traseu. Imaginile video filmate acolo arată un peisaj parcă desprins din povești. E abia octombrie, dar iarna parcă și-a intrat deja în drepturi. La Rânca, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri.

"Buna dimineața, dragi prieteni. Astăzi, 9 octombrie, într-o zi de sâmbătă, 2021, ne apropiem de sezonul de iarnă, de sezonul schiabil care sperăm să fie la fel ca și anul trecut, fără viruși, ca toți prietenii, toți românii să schieze, să fie sănătoși și să nu ne uite. Rânca 2021.", spune Florian Gheorghe, un bărbat care a postat pe Facebook imagini cu zăpada de la Rânca.

Imagini de poveste au fost suprinse și la Fundata, județul Brașov. 

A nins, în cantități mai mici, și pe Valea Doftanei.

Această fotografie a fost făcută la Sinaia.

Fotografii superbe cu zăpada au fost făcute și la Predeal.

Imaginile de mai jos au fost filmate pe masivul Bucegi.

Ninsorile vor pune stăpânire peste România

Romica Jurca, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit ieri în direct la România TV despre schimbările climatice și cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Stratul de zăpadă acum cred că este mai mare în Munții Bucegi și pe Valea Prahovei. De la stațiile noastre meteo știm că sunt deja cam 4-5 cm de zăpadă și încă mai ninge. Ninsorile se vor retrage către vestul Carpaților Meridionali, așa că în următoarele ore, până diseară și chiar și mâine, la Rânca, stratul de zăpadă va mai crește, timp în care în Oltenia și în Banat va ploua. O parte din ploi vor fi însemnate cantitativ. Luni, un sistem noros dinspre Marea Mediterană va aduce precipitații în centrul, în sudul și în estul țării, sub formă de ploaie, la munte sub formă de ninsoare. Marți, un altfel de sistem noros va aduce aproximativ în aceleași zone ploi multe, o parte dintre ele însemnate cantitativ, la munte iar ninsoare. Practic, săptămâna viitoare miercuri, precipitațiile par să fie mai puține, dar vântul se va intensifica. (...) În ceea ce privește temperatura, rămâne o vreme deosebit de rece. (...) Semnalele sunt că la finalul săptămânii viitoare ninsorile vor fi mai multe, mai consistente și posibil să nu fie doar la munte ci și în zone mai joase de relief. Din păcate, luna octombrie pare să se încheie, sau să fie, cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit”, a declarat Romica Jurca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel