A murit ”Profesorul”, o legendă a fotbalului brazilian, cvadruplu campion mondial
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X Janosikgarciaz
Captură de ecran / Foto: Video X Janosikgarciaz
O legendă a fotbalului brazilian a murit.

Mario Zagallo, unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului brazilian, a decedat vineri seara la vârsta de 92 de ani, a comunicat familia intr-un anunţ pe Instagram, scrie AFP, conform Agerpres.

Poreclit "Profesorul", Zagallo a fost cvadruplu campion mondial cu naţionala Braziliei, de două ori ca selecţioner, şi de două ori ca jucător, dar şi antrenor cu rezultate deosebite în carieră.

A condus Brazilia

Ca jucător, el a cucerit titlurile mondiale în Suedia, în 1958 şi în 1962, în Chile. Ca selecţioner, a condus Brazilia spre trofeele din 1970, în Mexic, apoi în 1994, în Statele Unite.

El a fost şi antrenorul Selecao în 1998, când Brazilia s-a înclinat cu 3-0, la Paris, contra Franţei, care atunci îl avea căpitan pe Didier Deschamps.

Zagallo a antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco si Botafogo), precum si Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90). A avut 33 de selecţii la prima reprezentativă a Braziliei, între 1958 şi 1964.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel