A început Postul Paștelui 2022. Carmen Brumă, rețete care vă asigură nutrienții necesari
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Instagram Carmen Bruma
Foto: Instagram Carmen Bruma
A început Postul Paștelui 2022. 

Pentru a vă asigura nutrienții necesari într-o astfel de perioadă, Carmen Brumă vine cu programul „Suplă și sănătoasă în post”.

„Suplă și sănătoasă în post” este un ghid cu sfaturi utile și un plan alimentar care te vor ajuta să te alimentezi echilibrat, să eviți greșelile frecvente în post și să scapi de kilogramele în plus. Costă 36 de lei și, dacă îl cumperi, vei primi pe e-mail, în format PDF:

Șapte săptămâni de regim alimentar cu trei mese zilnice și o gustare, diverse de la o zi la alta, bazate pe regulile nutriției sănătoase și ținând cont de nutrienții deficitari în perioadele de post.

Dieta cuprinde reguli generale, rețete pentru prepararea anumitor mâncăruri și produse recomandate, în total 123 de pagini în format PDF.

De asemenea, vei primi accesul pe grupul restrâns de Facebook SLĂBEȘTE CU CARMEN BRUMĂ (pentru admiterea în grup e necesar să faci cerere pe Facebook) unde vei beneficia de sfaturi suplimentare și de experiențele celorlați membri.

DC News vă prezintă o rețetă de post din cartea „Suplă și sănătoasă în post” scrisă de Carmen Brumă.

PASTĂ DE LINTE

Ingrediente:

-200 g linte roșie, verde sau galbenă


-zeamă de la o lămâie


-ulei de măsline - 3 linguri


-mărar proaspăt după gust


-condimente (oregano, busuioc după preferință)

-sare și piper după gust

Cel mai simplu este să luați linte gata fiartă, la conservă. Dacă nu, trebuie să o fierbeți. După ce este spălată în prealabil, se fierbe lintea în apă cu sare într-o oală adâncă până devine moale (se verifică cu ajutorul unei furculițe). După ce a fiert, se scurge de apă, după care se pune Într-un blender. Se adaugă zeamă de lămâie, mărarul și uleiul de măsline, apoi se condimentează după gust. Se amestecă foarte bine toate ingrediente până totul devine o pastă omogenă.

În acest an, Paştele ortodox pică pe 24 aprilie

Anul acesta, Paștele ortodox pică pe data de 24 aprilie. Înainte de Paște, creștinii țin Postul Mare, perioadă care face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe Propovăduirea Evangheliei. În 2022, Postul Paștelui va începe luni, 7 martie. Numit și Postul Mare, acesta nu este altceva decât o pregătire spirituală și trupească pentru Praznicul Învierii lui Iisus Hristos care va avea loc în data de 24 aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel