Data actualizării:
Data publicării:

”A început numărătoarea inversă”. Mugur Ciuvică traduce mesajul lui Klaus Iohannis. ”Are în continuare putere”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin
Mugur Ciuvică a tradus mesajul transmis de Klaus Iohannis. 

În cadrul emisiunii ”Miercurea Neagră” din această săptămână, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a spus că ”ieri, alaltăieri, dl Iohannis a zis de la capătul Pământului, de unde a fost, că nu se pune problema (înghețării de pensii/salarii, opririi angajărilor, supraimpozitării salariilor care-l depășesc pe cel al președintelui n.r.). Înainte să plece a spus că nu vor fi tăieri ca pe vremea lui Băsescu. Ce se întâmplă, în realitate, e o chestie destul de interesantă. Față de Guvernul cu Cîțu prim-ministru, care făcea multe prostii, Guvernul ăsta face mai puține, dar vorbește multe prostii”. 

”Dacă vine vreun cutremur economico-social, s-ar putea să și-o ia și ăștia cu coaliția de nu se văd. Ei se bazează pe faptul că n-au opoziție și se ceartă cumva între ei, pe niște teme, fiecare pentru electoratul lui. Discută ca niște cetățeni simpli la o cafea sau la o bere” consideră Mugur Ciuvică.

”Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus și cred că voi mai avea un cuvânt de spus...”

După ce jurnalista Diana Tache a remarcat fraza lui Klaus Iohannis: ”Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus și cred că voi mai avea un cuvânt de spus”, apreciind: ”Pentru mine, a început numărătoarea inversă, adică până și dl. Iohannis admite că ”da, dom`ne, am un cuvânt de spus și cred că încă îl mai am, nu sunt foarte sigur, dar cred că încă îl mai am”. Asta mi-a atras mie atenția, pe lângă faptul că a zis, în chestia asta cu austeritatea, că nu se poate așa ceva, nu se taie nimic, nu! A simțit nevoia să adauge acest lucru care mie mi se pare foarte important. Mai avem un an și jumătate până la terminarea mandatului său”. 

Președintele GIP a mai spus despre declarația citată mai sus a lui Klaus Iohannis: ”El poate nu a reușit, nefiind un mare vorbitor, dar eu sunt convins - că am văzut și eu declarația - că a vrut să fie ironic în chestia asta, mai mult ca sigur. Cred că se referea în primul rând la PNL-iștii lui: ”băi, Gigeilor, dacă voi credeți că nu mai putere, autoritate, să știți că veți lua-o în freză, că eu cred că mai am””. 

”Și le-a și spus politicieni și cvasi-politicieni” a completat Diana Tache. ”Și eu cred că Iohannis are în continuare putere și influență, plus că e vorba despre puterea și influența întregului sistem din jurul lui, el fiind o rotiță în acest sistem, nu ”moț”. Sistemul are în continuare autoritate” mai afirmă Mugur Ciuvică. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel