A fost sau nu penalty la Rapid - U Cluj? Ion Crăciunescu: Mie mi se pare clar
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO DC NEWS
FOTO DC NEWS
Ion Crăciunescu, fost mare arbitru român, a analizat faza care a decis meciul dintre Rapid Bucureşti şi Universitatea Cluj. 

Giuleştenii s-au impus cu 1-0, dintr-un penalty transformat de Marko Dugandzic. 

"Ispas recunoaște că l-a lovit mingea în mână. Te uiți de nu știu câte ori la fază și nu prea îți dai seama. Normal că este penalty, este cu mâna depărtată.

Eu m-am uitat pe toată suprafața corpului, nu se vede mingea. E clar că singura posibilitate e să-l lovească mingea în mâna care nu se vede pe imagini. Recunoscând că l-a lovit mingea în mână și fiind mâna depărtată, este 11 metri.

Ispas nu ține mâna într-o poziție corectă. Nu la spate, dar într-o poziție naturală. Una este să cad și să mă proptesc cu mâna în pământ și una este să cad și să întind mâna. Mie mi se pare clar acest henț", a spus Ion Crăciunescu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Eugen Neagoe a criticat sistemul VAR 

"N-aș vrea să jignesc pe nimeni, dar este o rușine ce se întâmplă. Chiar o rușine cu VAR-ul! Ba merge, ba nu merge! Eu când am văzut că am probleme cu cititul, mi-am luat ochelari. Ei nici măcar la reluări nu văd dacă e penalty sau nu.

Etapa trecută am avut penalty clar. Ăsta cum a fost, VAR stins sau nestins? VAR-ul vede numai când vrea! Henț mai clar decât am avut noi nu există.

Tot ce s-a întâmplat după minutul 70 a fost o rușine! Se aruncau în careu, să ceară penalty, la fiecare fază. S-a văzut!

Am jucat la echipa de pe primul loc și au avut primul șut pe poartă în minutul 70. Am pierdut cu un șut pe poartă. Sincer, este rușinos.

Nimeni nu ia nicio măsură... se supără domnul Vassaras! Păi supără-te! Dar dă penalty dacă este. Ce să facem cu VAR-ul, dacă la fiecare etapă sunt greșeli una după alta?

N-am văzut în niciun campionat din lume să stai câte zece minute și să analizezi o fază. Trebuie să dăm telefon la UEFA, la FIFA, să-i întrebăm pe oameni dacă e penalty sau nu este? Nu e prima dată când mi se întâmplă", a spus Eugen Neagoe.

Rapid a urcat pe primul loc 

Rapid - Universitatea Cluj, unul dintre cele mai vechi dueluri din campionatul de fotbal al României, cu o istorie de aproape 90 de ani, s-a jucat marți seară, pe stadionul Giulești.

Antrenorul formaţiei FC Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, consideră că locul 2 în clasament pe care îl ocupa echipa sa după 7 etape în Superliga de fotbal înainte de partida cu U Cluj este unul de conjunctură, pentru a-şi realiza obiectivul de calificare în play-off având nevoie de continuitate în rezultate.

"Presiunea rămâne aceeaşi, în orice moment, aşteptările sunt mari. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm pe un teren foarte greu, cum este cel de la Sfântu Gheorghe, dar ne trebuie continuitate în rezultate şi asta ne dorim. Îmi doream să câştigăm cât mai multe meciuri înaintea începerii campionatului, orice antrenor asta îşi doreşte. Totuşi este începutul campionatului, echipele sunt angrenate în cupele europene, să nu ne facem prea mari iluzii, pentru că nu s-a jucat nimic deocamdată. E o situaţie de moment, pentru a putea realiza obiectivul nostru trebuie să avem continuitate în rezultate", a afirmat Mutu, luni, într-o conferinţă de presă.

După victoria din Giuleşti, Rapid Bucureşti a urcat provizoriu pe primul loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel