A fost emisă ALERTĂ de vreme SEVERĂ. COD GALBEN. Harta ANM cu zonele vizate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis Cod Galben de vreme severă. 

Cod Galben de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Alerta intră în vigoare la ora 13:00 și este valabilă până la ora 21:00. 

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în sud-est și centru.” anunță meteorologii. 

Județele unde se strică vremea

Alerta de Cod Galben este valabilă în Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Sibiu, Sălaj, Timiș și Vâlcea. 

Vezi aici HARTA ANM 

Prognoză specială pentru București

A fost emisă și o prognoză specială pentru București, unde plouă slab încă din dimineața zilei de marți, 10 mai 2022. 

”Vremea se va răci ușor față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.” anunță ANM. 

În București, joi și vineri vor fi temperaturi de vară. Vineri, maximele prognozate vor fi de 31 de grade Celsius. Vremea caldă se va menține și-n weekend în Capitală, dar va ploua. Cu toate acestea temperaturi maxime vor ajunge la 28 de grade Celsius. 

Când se emite Cod Galben

Atunci când fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

ANM, prognoza meteo pe o lună: 

Săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022

Va fi mai cald decât normalul perioadei, în toate regiunile. Conform ANM, nu va ploua aproape deloc în ţară în această perioadă. 

Săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel