A fost aprobată vaccinarea albinelor împotriva bolilor infecțioase mortale
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a acordat o licență condiționată pentru vaccinarea albinelor împotriva bolilor infecțioase mortale, cum ar fi American Foulbrood, unei companii de biotehnologie care este pionierat în sănătatea insectelor.

Această nouă tehnologie de vaccinare durabilă pentru albine ar putea revoluționa industria apicolă, care a fost afectată de declinul semnificativ al coloniilor de albine de cel puțin cincisprezece ani.

Tehnologie durabilă de vaccinare pentru albine

Potrivit dezvoltatorului de vaccin, Dalan, vaccinul pentru albine este testat clinic, fără substanțe chimice, fără OMG, organic și ușor de utilizat. Produsul se administrează pe cale orală albinelor, amestecându-l în hrana mătcii.

Amestecul este consumat de albinele lucrătoare, care produc lăptișorul de matcă pe care îl servesc reginei lor. În acest fel, vaccinul este transferat în corpul reginei și depus în ovarele acesteia. După ce au fost expuse la vaccin, larvele în curs de dezvoltare au imunitate mărită pe măsură ce eclozează.

Tehnologia folosită în vaccin expune reginele la bacterii inactive (”moarte”), ceea ce permite larvelor eclozate în stup să reziste infecției. În teste, această amorsare imunitară, așa cum este numită, nu a arătat niciun impact negativ asupra reginei și nici asupra mierii.

Albinele în pericol în întreaga lume

Numărul de albine a scăzut de câțiva ani ca urmare a unei game de factori, de la acarieni mortali la distrugerea habitatului și schimbările climatice, potrivit Greek Reporter.

Acest declin, cunoscut și sub numele de Colony Collapse Disorder, reprezintă o amenințare serioasă pentru întregul lanț alimentar, deoarece albinele joacă un rol crucial în agricultură.

American Foulbrood, boala vizată de noul vaccin al companiei Dalan, este printre cele mai devastatoare infecții bacteriene pentru albine. Până de curând, focarele sale au fost controlate prin utilizarea de rutină a antibioticelor.

Cu toate acestea, utilizarea intensivă a antibioticelor are propriile sale consecințe, cum ar fi rezistența bacteriană și efectele negative asupra sănătății generale a stupului. Prin urmare, în 2017, FDA a eliminat utilizarea profilactică a antibioticelor, lăsând industria fără o soluție eficientă, explică Dalan pe site-ul său.

Acest lucru a făcut nevoia unei soluții durabile pentru focarele de lăncioasă americană și mai imperativă. Compania speră acum să folosească noua sa tehnologie de platformă pentru a dezvolta vaccinuri pentru mai multe boli de insecte în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel