8 din 10 români doresc să primească informații despre produsele fără fum
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cel mai recent sondaj publicat de firma de cercetare independentă Povaddo pentru Philip Morris International arată că 8 din 10 români (80%) consideră că fumătorii adulți ar trebui să primească informații corecte, fundamentate științific, despre produsele fără fum - alternative mai bune la continuarea fumatului. 

Cu toate acestea, sondajul arată că 7 din 10 români (69%) nu cunosc aceste produse și nici modul în care ele funcționează. În plus, 77% dintre respondenți consideră că inovația, știința și progresul tehnologic pot juca un rol semnificativ în reducerea prevalenței fumatului.

„Este încurajator să vedem că oamenii au încredere în știință și inovație și sunt receptivi la informațiile argumentate științific. La rândul nostru, credem că este important să informăm corect astfel încât românii să poată lua decizii în cunoștință de cauză. Trăim în epoca tehnologiei, iar știința ne rămâne cel mai bun aliat. Continuăm, așadar, să investim în știință și cercetare, pentru a accelera tranziţia de la ţigări la produse mai puțin nocive. Ne-am asumat misiunea, atât la nivel internațional, cât și în România, de a construi un viitor fără fum. În acest sens, vom continua să explicăm, ori de câte ori este nevoie, de ce produsele care nu ard tutunul reprezintă o alternativă mai bună la continuarea fumatului.” a declarat Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România. 

Studiul abordează și conceptul de „reducere a riscurilor”, care se referă la modul în care ne folosim de progresele înregistrate în știință și tehnologie pentru a reduce efectele negative ale unor comportamente potențial dăunătoare. Românii apreciază că reducerea riscurilor în privința fumatului prezintă beneficii majore pentru sănătatea publică:

7 din 10 români (71%) consideră că guvernele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății publice prin politici care încurajează fumătorii să treacă la alternative fără fum, inovatoare și avansate tehnologic, care au potențialul de a fi mai puțin dăunătoare decât continuarea fumatului. 64% dintre respondenți sunt de acord că susținerea de către guvernanți a produselor fără fum poate să sprijine egalitatea de șanse și să reducă inegalitățile legate de sănătate și le oferă fumătorilor adulți din medii socio-economice defavorizate acces la alternative mai bune decât continuarea fumatului.

“În România avem 5 milioane de fumători care merită politici de sănătate reale și coerente și soluții fun­damentate științific. Suntem una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană în care vedem o creştere a prevalenţei fumatului și este esențíal să facem eforturi pentru a-i convinge pe fumători să se lase de fumat sau să aleagă o alternativă mai bună la continuarea fumatului. “, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România. 

În context european,74% dintre români consideră că Uniunea Europeană ar trebui să dedice timp și resurse pentru eradicarea fumatului și să-i încurajeze pe toți fumătorii fie să renunțe complet, fie să treacă la o alternativă mai puțin riscantă, fundamentată științific.

Metodologia sondajului

Povaddo a realizat sondajul online în numele PMI în perioada 10-15 noiembrie 2022. Sondajul a fost realizat în rândul a peste 13.630 de adulți din populația generală cu vârsta de minimum 18 ani, din 13 state membre ale UE: Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Franța, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovacia și Spania. În fiecare țară au fost realizate aproximativ 1.000 de interviuri online (împărțite aproximativ egal  între adulții care folosesc și cei care nu folosesc produse care conțin nicotină). Datele sunt ponderate pentru a fi reprezentative pentru populația online din fiecare țară în ceea ce privește următoarele variabile: vârsta, sexul și consumul de nicotină din fiecare piață, conform cu statisticile naționale. Rezultatele sunt precise cu o marjă de eroare de ±1%. Vă rugăm să rețineți că, din cauza rotunjirilor, este posibil ca totalul rezultatelor să nu ajungă la 100%.

Philip Morris International: Construim un viitor fără fum 

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care  și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conținut de nicotină, care sunt vândute pe piețele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață.  

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice.  

În 30 septembrie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de piețe (excluzând Rusia și Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,5 milioane de adulți din întreaga lume, au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat.  

Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și de a oferi produse și soluții inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienților și consumatorilor. Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com   și www.pmiscience.com

MATERIAL SUSȚINUT DE PMI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel