Data publicării:
8 din 10 români cred în eficienţa vaccinului HPV, spune Livia Stan, Policy& Market Access Director MSD
Livia Stan, Policy& Market Access Director MSD, a vorbit despre încrederea populației în vaccinul împotriva HPV, dar și despre nevoia de ”exemple de succes”.
Livia Stan, Policy& Market Access Director MSD, susține că ”exemplele de succes” pot ajuta foarte mult în câștigarea încrederii populației în vaccinare, în special cel împotriva HPV, care poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului de col uterin, una dintre cauzele deceselor oncologice în rândul femeilor.
”Cred că foarte important pe lângă această coaliție între toți factorii implicați este exemplul de succes. În cazul HPV, cred că programul național a fost un exemplu de succes, program național care s-a derulat în ultimii trei ani, peste 100.000 de fetițe vaccinate, iar asta a crescut încrederea populației în acest vaccin.
Avem statistici, nu credem încă 100%, dar avem în acest moment o încredere a populației față de vaccinul HPV undeva în jur de 80% și asta cred că este important în acest moment.
Iar cel mai important, pe lângă să ne unim forțele pentru a discuta, în mod public, despre vaccinare și despre beneficii este să avem și exemple de succes, adică să lucrăm cu toții la aceste exemple de succes și mă bucur că sunt și colegii din grupul de lucru de vaccinare de la ARPIM, Sanofi și Pfizer, cu care colaborăm îndeaproape pentru asta”, a declarat Livia Stan, Policy& Market Access Director MSD în cadrul conferinței ”Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii”, organizată de DC News Media Group.
Citește și: Ministrul Alexandru Rafila, anunț despre noul sistem de vaccinare. Veşti importante despre vaccinul HPV
Campania de dezinformare din 2008, succes în rândul antivacciniștilor
Jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii, a ținut să sublinieze că ”sunt 15 ani de cât a fost făcută acea propunere afirmativă populației din România. Dacă vaccinarea era adresată fetițelor de 12-13 ani, au ajuns astăzi la 28-29 de ani.
Sunt 2.000 de decese pe an, ținând cont că sunt cele mai multe la vârsta fertilă, poate măcar un caz care nu a fost vaccinat în 2008 și ar fi putut să fie astăzi sănătoși și fără griji este în spital din cauza cancerului de col uterin pentru că acea campanie de dezinformare a avut de succes în 2008-2009”, a spus jurnalistul Val Vâlcu.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News