Data publicării:

7 fructe care îngrașă mai mult decât prăjiturile

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ştiai că unele fructe îngraşă mai mult decât dulciurile? Iată doar câteva dintr-o listă lungă.

Chiar dacă fructele sunt considerate sănătoase datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și fibre, unele dintre ele pot conține mai multe calorii și carbohidrați decât te-ai aștepta. Iată 7 fructe care pot avea un conținut caloric mai ridicat chiar şi decât dulciurile! Dacă le mănânci în fiecare zi, să nu te mire ce va afişa cântarul după doar o săptămână, spun cei de la Cleveland Clinic. 

Avocado

Da, avocado este un fruct! Chiar dacă este bogat în grăsimi sănătoase, avocado are și un conținut caloric destul de ridicat. Cu toate acestea, grăsimile sănătoase și fibrele din avocado îl fac un aliment săţios și nutritiv.

Cocos

Nuca de cocos și produsele din cocos, cum ar fi laptele de cocos și uleiul de cocos, au un conținut caloric destul de mare din cauza conținutului de grăsimi saturate și carbohidrați.

Struguri

Deși sunt bogaţi în antioxidanți și nutrienți, strugurii au un conținut ridicat de zahăr natural. O porție mai mare de struguri poate adăuga cantități semnificative de calorii.

Banane

Bananele sunt o sursă bună de potasiu și fibre, dar au și un conținut caloric mai ridicat comparativ cu alte fructe datorită conținutului de carbohidrați.

Caise

Caisele uscate sunt cele mai concentrate în calorii și zaharuri. Şi caisele în stare naturală îngraşă, dar cele confiate sunt cele mai "periculoase" pentru siluetă. Datorită procesului de uscare, se reduce conținutul de apă, ceea ce face ca zaharurile să fie mai concentrate.

Cireșe

Cireșele sunt bogate în antioxidanți și nutrienți, dar au și un conținut ridicat de zahăr. Consumul în cantități mari poate adăuga mai multe calorii decât v-ați aștepta.

Mango

Mango este un fruct delicios și plin de vitamine, dar este și bogat în zahăr și calorii. Consumat în exces, poate contribui la creșterea în greutate.

Pe lângă acestea, pepenele roşu şi galben, perele dar şi merele în exces pot duce la kilograme în plus.

Este important de ştiut că toate aceste fructe au și valori nutritive importante și pot face parte dintr-o dietă echilibrată în cantități moderate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel