Urmărește emisiunea live
500 de preoți și enoriași donează sânge în campania inițiată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Michelle Gordon de la Pixabay
Imagine de Michelle Gordon de la Pixabay
Un gest mic, care poate salva o mulțime de vieți. Acesta este mesajul pe care l-au transmis inițiatorii campaniei “Sânge pentru viață”, demarată la Centrul de Transfuzii Suceava.

Primul program de donare de sânge din 2021 a fost demarat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Fundația Umanitară Nord 2001 și cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, acestora alăturându-li-se și companii private, scrie Monitorul de Suceava

Preoți consilieri ai Centrului Eparhial Suceava, alături de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au fost prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, unde au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești.

“Sângele nu poate să fie fabricat, poate fi numai donat”

Înainte de donare a fost oficiată slujba de sfințire a unității sanitare.

“Sângele nu poate să fie fabricat, poate fi numai donat. Să binecuvânteze Dumnezeu pe toți aceia care, mai ales acum, în vremuri grele, de pandemie, când suntem cuprinși de frică, îndrăznesc să calce aici, gândindu-se că nevoia de sânge este cât se poate de acută. Poate exemplul nostru va fi urmat și de alți oameni.”, a spus Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, la finalul slujbei religioase.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre importanța donării de sânge, precum și despre debutul oficial al campaniei de donare, care își propune să adune 500 de donatori de sânge, preoți și credincioși deopotrivă.

Sursă: Monitorul de Suceava 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel