50 de companii franceze prospectează piaţa din România, pentru investiţii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
euro
euro

Circa 50 de companii franceze prospectează piaţa din România, pentru a investi în domenii precum cel medical, energetic sau al mediului.

Potrivit Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie câteva dintre aceste firme  şi-ar putea concretiza planurile pe termen mediu.

"În ultimii doi ani au venit în România aproape 100 de companii franceze, interesate de relaţii comerciale sau parteneriate locale, cărora Camera de Comerţ şi Industrie Franceză le-a acordat asistenţă pentru a-şi valida oportunitatea instalării şi pentru a-i ajuta în demersurile lor de prospectare. Trendul este în favoarea investitorilor francezi în România, deşi există interes şi din partea companiilor române care vor să investească în Franţa. În acest an a fost înregistrată o scădere de 30% a numărului de societăţi care prospectează piaţa românească", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al camerei de comerţ, Daniela Apolozan.

Aceasta a mai spus că Romania dorește ca Franţa să rămână pe locul al treilea în topul partenerilor comerciali şi al investitorilor străini în România. Apoloza a aratat că prezent, investiţiile franceze în România sunt de circa şapte miliarde de euro, luând în calcul actualizarea investiţiilor şi originea companiilor, nu a capitalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel