5 sfaturi esențiale pentru a vă proteja de soare
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Plajă
Plajă
Temperaturile de peste 30 de grade cu care debutează luna iunie îndeamnă multe persoane către mare, plajă, piscină. Mare atenție însă la arsurile solare! Specialiștii avertizează că intensitatea razelor ultraviolete este cea mai ridicată în luna iunie.

Este important să respectați următoarele 5 sfaturi practice dacă doriți să afișați o piele bronzată frumos, dar mai ales sănătos. Chiar dacă folosiți cremă de protecție solară, nu uitați că aceasta nu este un pașaport pentru o zi întreagă petrecută la soare.

Iată ce aveți de făcut:

Hidratați-vă din belșug

În zilele călduroase, pielea pierde rapid apă prin transpirație. De aceea, este esențial să compensați prin consumul unei cantități de cel puțin 1,5 l de apă pe zi, indiferent de alte lichide consumate. Ca măsură de hidratare a pielii din exterior, utilizați produse cosmetice pe bază de apă, cu ingrediente ușoare, care lasă pielea să respire.

Adaptați-vă alimentația

Datorită proprietăților antioxidante, alimentele bogate în betacaroten și licopen asigură protecția pielii împotriva radiațiilor ultraviolete din interior. Cele mai bune surse de antioxidanți sunt fructele și legumele colorate: morcovi, cartofi dulci, spanac, broccoli, mazăre, roșii, mango, pepene galben, fructi de pădure, caise, piersici. De asemenea, vitamina E conținută în uleiuri vegetale, migdale și nuci oferă protecție împotriva îmbătrânirii pielii cauzată de soare.

Folosiți o protecție solară cu ingrediente naturale

Cu atâtea tipuri de produse pentru protecție solară, nu e de mirare că mulți își pierd răbdarea când ajung la raionul de cosmetice și trebuie să aleagă un produs. Dermatologii atrag atenția că produsele de protecție solară nu ar trebui să conțină alcool etilic, parabeni, coloranți sintetici, parfum. Aceste substanțe, în combinație cu razele ultraviolete, pot cauza alergii, iritații, eczeme sau dermatite. Există însă și produse cu ingrediente de calitate, certificate organic, care protejează pielea fără să o agreseze.

Aplicați suficientă cremă! Dermatologii recomandă 2 mg de cremă/ cm² de piele. O astfel de doză ar fi echivalentul unei lingurițe de cafea pe fiecare zonă a corpului. Crema de protecție solară nu se ia pe vârful degetelor și se aplică repede pe piele, așa cum se întâmplă cu fondul de ten ori crema hidratantă. Se pune o cantitate generoasă în podul palmei și se întinde prin mișcări lente, circulare, până intră în piele.

Purtați pălării și ochelari de soare

Pălăriile și ochelarii de soare nu sunt numai niște accesorii de vară care să completeze ținutele. Ele trebuie purtate și pentru a proteja pielea delicată de pe față, din jurul ochilor, gâtul, decolteul, umerii de expunerea directă la soare.

Nu uitați de produsele de după expunerea la soare

Loțiunile și gelurile recomandate după expunerea la soare sunt esențiale pentru a ajuta la rehidratarea pielii și la stimularea proceselor de reparare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel