Data publicării:

5 motive pentru care nu ar trebui să te jenezi în a-ți lăsa copilul la psiholog

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Vidal Balielo Jr.)
Sursă foto: Pexels (Vidal Balielo Jr.)

Plătind ședințe de terapie pentru copilul dumneavoastră, aveți ocazia să-l învățați să solicite ajutor atunci când are nevoie.

Ca societate, am stigmatizat pe tot parcursul istoriei simptomele bolilor mintale și tratamentele. 

Din fericire, aceste idei încep să se schimbe. Societatea noastră începe să recunoască valoarea de a merge la terapie pentru a construi abilități și strategii care ne ajută să facem față provocărilor vieții.


1) Terapia funcționează

Tipul de terapie care este cel mai bun pentru copilul dumneavoastră depinde de provocările pe care le întâmpină acesta. Decenii de cercetare confirmă faptul că psihoterapia ajută la îmbunătățirea vieții. Pentru copii, câteva tipuri de terapie sunt deosebit de utile, inclusiv (dar fără a se limita la) terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia comportamentală, formarea abilităților sociale și terapia de interacțiune părinte-copil.

2) Învățarea abilităților adaptative poate ajuta copiii să treacă peste adversitate, în timp

Pe măsură ce copiii noștri cresc și se dezvoltă, îi învățăm constant noi abilități. Pe măsură ce copiii noștri trec de la o etapă la alta, ei învață și cum să facă față provocărilor dificile.

Dacă copiii învață cum să facă față în mod adaptativ acestor provocări, la o vârstă fragedă, ei pot intra la vârsta adultă cu mai multe instrumente pentru a fi rezistenți. Terapia poate ajuta în acest sens.

3) Copiii pot învăța să ceară ajutor atunci când au nevoie

Nu trebuie să facem totul singuri. Nu am fost meniți să facem asta.

Câți dintre noi încercăm să nu cerem ajutor, uneori gândindu-ne că a fi independenți și puternici înseamnă să facem totul pe cont propriu? Este nevoie de putere și vulnerabilitate pentru a cere ajutor.

Poate fi foarte greu pentru mulți copii și adulți să recunoască când avem provocări și să ceară ajutor atunci când avem nevoie. Dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu provocări legate de stres și/sau de sănătatea mintală, învățați-l că există profesioniști care îl pot ajuta să facă față stresului.

4) Un terapeut poate deveni un alt membru în „echipa” copilului dumneavoastră

Dacă este nevoie de un sat pentru a crește un copil, este nevoie de încă un sat pentru a susține părintele acelui copil.

Aducerea unui sprijin suplimentar în viața copilului dumneavoastră vă poate ajuta atât copilul, cât și pe dumneavoastră. Sprijinul social poate fi un mare factor de protecție atunci când copiii trec prin momente dificile. Un terapeut poate face parte din „echipa” copilului dumneavoastră și îl poate ajuta să navigheze în lucrurile dificile.

5) Puteți renunța dacă nu vă place

Dacă încercați să vă duceți copilul la terapie și fie copilul dumneavoastră nu-i place, fie dvs. nu sunteți mulțumit, puteți schimba terapeuții sau puteți opri tratamentul și încerca altceva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel