5 ceaiuri care topesc grăsimea de pe abdomen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Grăsimea de pe abdomen, grăsimea viscerală, este extrem de periculoasă pentru sănătate. Iată cinci ceaiuri care topesc acest tip de grăsime.

Grăsimea viscerală, cea care se află la nivelul abdomenului, este extrem de periculoasă pentru sănătate, fiind asociată cu boli cardiovasculare, dar și boli metabolice, precum diabetul de tip 2.

În ciuda eforturilor fizice, multe persoane se confruntă cu acest tip de grăsime, iar pentru a scăpa de ”colăcei” este indicat să acordăm o atenție deosebită alimentației, atât la mâncare, cât și la băuturi, chiar dacă nu există un produs anume care să topească grăsime, de unul singur.

Pentru a veni în ajutorul celor care vor să scape de grăsimea viscerală se poate apela la ajutorul unor ceaiuri, care pe lângă faptul că sunt gustoase și asigură și aportul de lichide, necesare pentru menținerea unei bune hidratări, au și un conținut de antioxidanți și compuși care sunt asociate cu arderea grăsimii abdominale.

5 ceaiuri care topesc grăsimea de pe abdomen

Ceaiul verde

Ceaiul verde poate fi unul dintre cele mai notabile ceaiuri pentru arderea grăsimii de pe burtă.

Un studiu din 2008, publicat în Physiology & Behavior, a constatat că participanții obezi care au băut în mod regulat ceai verde au pierdut mai multă greutate corporală totală decât participanții care nu au băut deloc, iar un studiu din 2009 publicat în The Journal of Nutrition a constatat că un consum de catechine din ceaiul verde, un antioxidant care se găsește în frunzele de ceai verde, poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale atunci când este asociat cu exerciții fizice.

Ceaiul Oolong

Ceaiul oolong provine din aceleași frunze în care se găsește ceaiul verde și negru, dar este parțial oxidat, fiind obținut prin uscarea frunzelor la soare.

Cercetările arată că ceaiul oolong conține, de asemenea, polifenoli legați de un metabolism mai rapid și de reducerea grăsimii abdominale.

Ceaiul negru

Ceaiul negru, indiferent de tip, este cunoscut pentru asocierea sa cu scăderea în greutate și reducerea grăsimii viscerale.

Participanții la un studiu din 2014, publicat în Food & Function, care au băut trei cești de ceai negru în fiecare zi, timp de trei luni, au observat o mai mare pierdere în greutate și o reducere a circumferinței taliei (adică a grăsimii de pe burtă) decât cei care nu au băut ceai.

Ceaiul alb

S-a constatat că ceaiul alb, împreună cu ceaiul verde și oolong,  accelerează metabolismul și crește oxidarea grăsimilor, ceea ce poate ajuta la pierderea sau gestionarea generală a greutății.

Ceaiul pu-erh

Un tip de ceai negru chinezesc fermentat, cunoscut sub numele de ceai pu-erh, a fost asociat cu pierderea în greutate sau cu reducerea grăsimii în mai multe studii. Într-un dintre studii, s-a arătat că participanții care prezentau sindromul metabolic și au băut acest tip de ceai au înregistrat o scădere a nivelului de grăsime din organism, dar și a Indicelui de Masă Corporală, notează EatThis.

Citește și: Cinci ceaiuri ideale pentru reducerea stresului și a anxietății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel