3600 de locuinţe din Făgăraş riscă să rămână fără căldură dacă Ecoterm nu îşi plăteşte datoriile
Din cauza unor datorii uriaşe acumulate de sociaetatea Ecoterm, firmă ce asigură agentul termic în Făgăraş, peste 3.600 de locuinţe vor rămâne fără căldură de pe 6 decembrie, anunţă Mytex.ro.
Autor: Adi Stroescu
Societatea Ecoterm a acumulat datorii de peste 14 miliarde de lei vechi la furnizorul de gaz, iar la aceştia se adaugă alte restanţe mari către Finanţe.
Primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc, a arătat în repetate rânduri că subvenţiile guvernamentale pentru încălzire nu au mai ajuns la bugetul municipiului pe care îl conduce la nivelul necesar, ci într-un cuantum cu 22% mai mic.
„Am făcut petiţii atât la Guvern şi Prefectura Braşov, cât şi la parlamentari, inclusiv la cel care ne reprezintă, senatorul Marian Rasaliu. Restanţele de la bugetul de stat sunt de peste 10 miliarde de lei vechi. Nu am primit nici un răspuns! Acum, însă, dl. Rasaliu lansează tot felul de speculaţii, respectiv că aş fi cheltuit banii pentru încălzire pentru diferite activităţi de agrement”, a mai spus Mănduc.
În acest context, el a ţinut ieri să dea o replică faţă de recentele afirmaţii ale senatorului PD-L Marian Rasaliu (ales în colegiul care include şi Ţara Făgăraşului), care l-a acuzat că „în loc să aloce bani pentru achitarea datoriilor către furnizorul de energie termică din localitate, primarul şi Consiliul Judeţean au găsit şi au cheltuit 10 miliarde de lei vechi pentru organizarea Zilelor Făgăraşului”.
Mănduc ne-a declarat că administraţia judeţeană nu a dat nici un leu pentru manifestarea la care se face referire şi a cărei denumire este, de fapt, „Zilele Cetăţii”. Sursa citată a precizat că „am fost alocat de la bugetul local un miliard lei vechi pentru «Zilele Cetăţii», dar banii au fost recuperaţi integral din taxele de închiriere a terenului către diferiţi comercianţi. În concluzie, sărbătoarea făgărăşenilor a costat bugetul local... zero lei!”.
„Schimbăm destinaţia fondurilor UE?!”
Primarul Făgăraşului a precizat că suma de 10 miliarde de lei vechi la care a făcut referire senatorul Rasaliu, reprezintă, de fapt, „o finanţare nerambursabilă, obţinută printr-un proiect de finanţare europeană pentru promovarea Cetăţii Făgăraşului. Nu văd cum am putea schimba destinaţia fondurilor europene pentru chestiuni legate de administrarea oraşului?!”.
Mănduc a mai spus că, în prezent, nu primesc agent termic un număr de 380 de apartamente, fiindcă proprietarii acestora înregistrează datorii mai mari de 600 de lei.
Încercările de a-l contacta telefonic în cursul zilei de ieri pe senatorul Marian pentru a-şi preciza poziţia faţă de aspectele prezentate de primarul din Făgăraş n-au avut succes, acesta nerăspunzând apelurilor noastre.
Citeşte şi:
CET Govora nu mai are cărbune decât pentru patru zile
Primăria Bacău este acuzată de Prefectură că şantajează clienţii casnici ai CET-ului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News