3 motive pentru care este bine să mănânci pâine prăjită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @kukota
FOTO: Freepik @kukota
Iată trei motive pentru care este bine să mâncați pâine prăjită.

Cei mai mulți dintre noi consumăm pâinea prăjită atunci când vrem să mâncăm ceva diferit sau crocant, cu puțin unt și miere sau dulceață. Însă pe lângă faptul că este gustoasă, pâinea prăjită are și câteva beneficii importante pentru sănătate, în plus, vă veți sătura cu  o cantitate mai mică de pâine decât dacă ați mânca pâine proaspătă.

Trei motive pentru care este mai bine să mâncați pâine prăjită

Iată trei motive pentru care ar trebui să mâncați pâine prăjită în loc de pâine proaspătă.

Ajută la oprirea diareei

Dacă suferiți de diaree, puteți lua pâine prăjită, deoarece aceasta adaugă volum scaunului dumneavoastră, iar acest lucru duce la revenirea stării tale la normal.

Sprijină indicele glicemic

La fel ca și grăsimea, indicele glicemic este o parte din ceea ce îi determină pe oameni să ia în greutate. Cei mai mulți diabetici evită pâinea albă pentru că nu este bună pentru ei, dar vestea bună este că pot mânca în continuare pâine prăjită, deoarece scade indicele glicemic.

Astfel, dacă mănânci pâine prăjită, aceasta îți va afecta mai puțin nivelul de zahăr din sânge, în contextul în care pâinea proaspăta are un indice glicemic mai mare.

Oferă energie

Amidonul este o sursă bună de energie, iar pâinea prăjită conține amidon cu indice glicemic scăzut. Oamenii mănâncă pâine prăjită dimineața, astfel încât să poată rămâne energici pe tot parcursul zilei.

Bolnavii de diaree pot lua pâine prăjită pentru energie deoarece ar fi slăbit din cauza pierderii continue de materie corporală, notează Fordeo Foods.

Citește și: 5 ceaiuri care topesc grăsimea de pe abdomen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel