3 cele mai importante camere din casă și sfaturi de decorare
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Fiecare cameră a unei case are propriul stil și scop, în funcție de cine o va folosi și pentru cât timp. Dar potrivit destinației fiecărei camere poți alege un stil decorativ aparte care să reflecte gusturile și interesele tale dar și să își atingă scopul funcțional. 

Iată câteva idei pentru a decora 3 din cele mai importante camere ale unei case:

Dormitorul

Această cameră poate fi mai ușor de decorat și renovat, cu câteva perne, pături, veioze sau noptiere, care să adauge un aspect proaspăt și nou. În dormitor cuvântul de bază care trebuie să predomine este confortul de aceea te poți ghida după acesta în alegerea decorului. 

Pentru a transmite relaxare, în dormitor poți alege culori subtile, linișitoare, începând de la cadru pat și până la perne și culoarea de pe pereți. Asta nu înseamnă că acest spațiu va fi unul plictisitor. Dacă îți plac culorile îndrăznețe poți opta pentru o cuvertură de pat sau perne decorative, sau culoare interesantă de tapet pentru a te exprima așa cum îți place.

Dormitorul are în centru un element de bază de obicei mare- patul. De aceea pentru a echilibra texturile poți adăuga piese care transmit la moliciune și relaxare și în alte zone: fie un pled pufos aruncat pe un scaun, fie un covor pufos la intrare, fie draperie pentru ferestre care transmit acesst lucru. 


Bucătăria

Bucătăria este un loc multifuncțional, care pe lângă spațiul de gătit, poate fi și locul unde familia servește masa, își bea cafeaua, sau poate aduna prietenii la un pahar de vorbă. De aceea primul lucru pe care îl poți face este să alegi o masă sau un blat pe care să poți face toate aceste lucruri. Când vine vorba de mese de bucatarie VidaXL sau alegerea altor elemente decorative, s-ar putea să ai diverse idei însă reține că scopul trebuie să fie unul practic. Așa că alege piese moderne, dar rezistente, care sa fie de impact dar și de durată. Dacă vrei să adaugi o notă de stil și modernă, alege obiecte în forme și culori diferite. Acestea vor personaliza bucătăria și vor oferi un aspect aparte.

Livingul sau sufrageria

Indiferent dacă stilul tău este tradițional sau modern, relaxat sau formal, îndrăzneț sau discret, livingul ar trebui să fie un loc unde să te simți confortabil, să te poți relaxa și să petreci momente frumoase cu familia sau prietenii. 

Camera de zi trebuie să fie și frumoasă dar și practică de aceea alege țesături și texturi durabile și potrivite familiei tale. Dacă ai copii mici sau animale de companie sunt mai ușor de întreținut nuanțele neutre, pe cele închise sau deschise se pot vedea mai ușor urmele de murdărie sau uzură. Un lucru cu care nu poți da greș este să alegi piese cu elemente din lemn. Indiferent că este vorba de mese laterale, scaune, rame de tablouri sau picioare de canapea, toate acestea vor face livingul mai primitor. 

Cu aceste idei sigur vei reuși să adaugi un aspect nou și atractiv casei tale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel