Data publicării:

28 de milioane de relații distruse din cauza aplicației Whatsapp

Autor: florin, Florin Pupăză | Categorie: Stiri
WhatsApp
doble-check
doble-check

Se numește sindromul double check-ului, care se manifestă printr-o stare de anxietate puternică produsă atunci când vedem că cealaltă persoană a văzut mesajul nostru și nu ne răspunde. 

Cupidon este înfrânt de double check-ul Whatsapp-ului. Situația este atât de gravă, încât să nu ne mire dacă în curând vom auzi la nuntă: "Ceea ce Dumnezeu a unit, să nu separe Whatsapp". Un studiu recent din CyberPsicology and Behaviour Journal, citat de CNN, calculează că 28 de milioane de relații s-au distrus din cauza serviciilor de mesagerie, în special cele oferite de Whatsapp și Facebook.

Situația a ajuns la un nivel atât de alarmant, încât directorul companiei care deține aplicația Whatsapp a fost nevoit să clarifice public problema. A declarat că cele două "văzuturi" de la finalul mesajului înseamnă doar că acesta a ajuns cu succes la destinatar, indiferent dacă a fost văzut sau nu. Cu toate acestea, există încă mulți care verifică ultima oră la care celălalt a fost conectat, ceea ce dă naștere la stări grave de anxietate în lipsa răspunsului. Situația se reflectă perfect în surtmetrajul "Doble Check":

Noile tehnologii ne fac viața mai ușoară, dar sunt din ce în ce mai aproape de reducerea la maxim a intimității noastre. Și în același timp ne afectează și relațiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel