26 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh și India, ascunși în lanul de porumb, descoperiți de Poliția de Frontieră
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră
Polițiștii de Frontieră de la Nădlac au descoperit mai mulți cetățeni străini ascunși într-un lan de porumb. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Nădlac, au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, ascunşi într-un lan de porumb, 26 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

”În data de 24.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Nădlac au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul misiunii, au fost identificați, pe un teren arabil din apropierea orașului Nădlac, ascunşi într-un lan de porumb, 26 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh și India, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, au anunțat polițiștii de frontieră. 

Unde vor ajunge cetățenii depistați 

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 24.10.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 107.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 29.100 mijloace de transport (dintre care 8.200 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 52.600 persoane cu 14.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 55.300 persoane cu 15.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

- Frontiera aeriană - aproximativ 40.000 de persoane

- Frontiera cu Ungaria - aproximativ 31.000 de persoane şi 13.000 de mijloace de transport

- Frontiera cu Moldova - aproximativ 16.000 de persoane şi 5.700 de mijloace de transport.

La capacitate maximă

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel