21 decembrie 1989-2013: Se pregătește "Baricada de la Intercontinental"
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
21 decembrie 2013. În Piața Universității și-au anunțat prezența peste 5.000 de oameni. În urmă cu 24 de ani, în 1989, aici a avut ceea ce s-a numit Revoluția Română, începută în orașul de pe Bega. 

Update: Protestatarii au ajuns în fața Guvernului.

Baricada de la Intercontinental, formată în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, a trezit în români dorința pentru o viață nouă, una în care cuvântul de ordine a fost "libertate". Bucureștenii i-au răzbunat pe morții din Timișoara. Răzbunarea morții s-a lăsat cu morți. Imaginile din 1989 rămân vii, sunt amintirile unei națiuni, amintirile copiilor care au crescut fără tată.

Sâmbătă, pe pagina de socializare, s-a făcut chemarea. La evenimentul "21 decembrie 1989-2013" și-au confirmat prezența 5.336 de oameni. Alți 2.257 au spus că probabil vor merge. Au fost invitați peste 100.000, din toată țara.

În descrierea evenimentului scrie:

"După 24 de ani nu am reușit încă să ne câștigăm libertatea, demnitatea și justiția pe care o meritam și pentru care s-au sacrificat vieți în 1989.

Pe 21 decembrie comemorăm victimele care au căzut pentru democrația noastră. O facem gândindu-ne la responsabilitatea pe care ne-au transmis-o: aceea de a căuta adevărul, de a respecta drepturile și a construi o societate echitabilă și democratică. Cum putem mai bine să îi comemorăm pe cei care au luptat pentru noi toți? Continuăm revolta pe care au început-o părinții noștri. Nu cedam, nu capitulam și nu acceptam manevrele, intimidările și abuzurile celor care sunt la putere. Chemam în Piața Universității toți cetățenii care vor sa traiască într-o societate mai buna și care au înfruntat cinismul și minciuna guvernanților. Acum e rândul nostru. Ne-am trezit, ne-am indignat, ne-am revoltat. Acum luptăm împreună. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel