200 milioane euro pentru finanţarea testelor PCR realizate în spitale
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 13 aug 2021, 09:53
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Testele PCR realizate în spitale, finanțate cu 200 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

În urma discuțiilor între secretarii de stat Marius Vasiliu (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) şi Andra Migiu (Ministerul Sănătăţii - România) şi cu echipa Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) a fost deblocat procesul decontării testelor PCR din fonduri europene. Astfel, la bugetul de stat vor mai veni alte 200 de milioane de euro din fonduri europene, proiectele depuse de Ministerul Sănătății urmînd să fie aprobate în scurt timp şi, imediat după, să înceapă decontarea testelor PCR realizate începând de anul trecut, în toate spitalele din România.

Ministerul Sănătății a depus pentru finanțare din POIM patru proiecte de circa 50 milioane euro fiecare, prin care ar urma sa fie decontate circa 5 milioane de teste PCR, transmite Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

La trecerea frontierelor de stat în UE vor fi recunoscute de azi doar documentele cu cod QR

Pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute, de vineri. ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

GCS reamintește că începând de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR.

Aceste documente pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

„Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat”, potrivit GCS.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?